Отлагат първото класиране за детските градини

\

От днес (13.05.2021 г.) до 18.00 ч. в събота системата за кандидатстване за прием в общинските детски ясли, детски градини и подготвителни групи в училищата ще бъде отворена за преглед на заявените данни за всички родители.

Сроковете са променени, защото при проверка на заявените от родителите критерии за класиране в детските градини и в училищата, експерти от дирекции „Информационни технологии“ и „Образование“ установили, че в част от профилите липсва заявен или потвърден адрес, който да се ползва за класирането.

Критерият „уседналост“ беше въведен за пръв път с решение на Столичен общински съвет през тази година и всеки родител има право да заяви както своите настоящ и постоянен адрес, така и този на детето. Липсата на този критерий при част от децата би довел до непълен общ брой точки за класиране. С цел всяко дете да получи коректния брой точки по всички общи критерии, родителите имат възможност да прегледат профила и при нужда да допълнят липсващото заявяване на адрес.

От общината молят всички родители, които са подали кандидатури за прием, да направят преглед на профила до 18.00 ч. на 15 май (петък). В случай, че детето посещава детска градина или ясла, този преглед на профила не е необходим.

Източник: bnt.bg

Коментарите са изключени.