Отварят детски грипен кабинет в „Пирогов“

Детски грипен кабинет в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“ ще работи от първия ден на грипната ваканция в София. В него пациентите до 18 г. ще бъдат преглеждани от специалисти безплатно и без направление от личен лекар, обясни д-р Ирен Цочева- завеждащ Педиатричното отделение на болницата. Единствено е необходимо да се направи регистрация на Детската регистратура, от където пациентите ще бъдат насочени към специалния кабинет.

В „Пирогов“ работи и грипен кабинет за възрастни. Пациентите, които иман нужда от консултация също се преглеждат безплатно и без направление – нужна е само регистрация на Регистратура – възрастни, която е позиционирана в ляво на главния вход на болницата.

От днес в почти цялата страна е обявена грипна епидемия. В над 1000 училища в страната няма учебни занятия, а ваканцията за учениците в столицата и в Плевен от грипна преминава в междусрочна и ще продължи до 5 февруари включително.

Припомняме, че към днешна дата грипна епидемия е обявена на територията на : Бургас, Благоевград, Варна, Видин, Добрич, Кюстендил, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, София, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска област, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на община Луковит. Отменена е грипната епидемия на територията на област Перник.

Източник: puls.bg