Отварят училищата за индивидуални и групови дейности

училище

Училищата ще бъдат отворени за индивидуални, но и за групови дейности. Новината съобщи образователният министър Красимир Вълчев на пресконференция, посветена на края на учебната година.


По думите му няма пренебрежително отношение към образованието. Учебната година приключи за 7 от 12-те класа и продължава само за 5 класа.

В момента за 54 000 деца се провеждат дейности за преодоляване на образователните трудности.

Който иска да посещава дискотеки и заведения, но ние трябва да организираме обучението за всички деца в училище.

Някои държави пробвали частично присъствие на обучение. С това обучение въпросите, които не могат да се решат, и пропуските са повече, отколкото ползите, посочи Вълев.

„Така не може да се направи организация на ефективния учебен процес“, смята образователният министър и увери, че няма разнопосочни мнения вътре в образованието дали да се върнат в училище или не децата.

На Националното външно оценяване след 7 клас днес са се явили близо 60 000 седмокласници. В четвъртък ще бъдат представени резултатите от Държавните зрелостни изпити.

Опасността от вируса не е отминала и в две детски градини имаме служители с положителни проби. Най-доброто обучение е присъственото обучение, но на първо място е здравето на учениците, заяви Красимир Вълчев.

След като минат изпитите в сряда, на нас ни остават само 7 учебни дни, отчете Вълчев и посочи, че учениците и учителите могат да се видят присъствено за оформяне и за консултации. Не можем да кажем, че образователните институции и училища са напълно затворени, изтъкна просветният министър.

Източник: news.bg

Коментарите са изключени.