Петиция за справедливо наказание на убиеца на Петьо

петьо, петиция, прегазен, трагедия, Родител.бг, Списание РОДИТЕЛ

Близките на невръстния Петьо, който бе прегазен от бизнесмена Цветан Пъков, организираха петиция в интернет. В нея те призовават за подкрепа на каузата„Нека покажем нашата нетърпимост към убийците на пътя.“ . Броени дни след създаването си в петицията са се подписали хиляди хора от цяла България.

Майката на малкия Петьо се обърна към нас с молба да разпространим информацията за петицията с думите: „Благодаря на всеки, който ще сподели мъката и болката на очерненото семейство, като подпише петицията. Нека има справедливост, нека спрем войната по пътищата и смъртта на невинните дечица. Нека ги пазим и бъдем разумни шофьори, защото те не знаят колко голям е риска на пътя”.

Петьо беше едва на 6 години, когато на 14 април 2015 г. загина, след като беше прегазен от бизнесмена Цветан Пъков, шофирал Ауди Q7 в гр. Панагюрище. Жители на града споделят, че това не е първият случай на безразсъдно шофиране от страна на Пъков, тъй като той е имал редица нарушения и проверки от полицията.

На 21 април на площад „Съединение” в Пловдив се проведе мирен протест в подкрепа на близките на прегазеното дете. Те настояват за промени в Закона за движение по пътищата, за по-голяма отговорност от кметовете и по-високи присъди за убийците на пътя.

Можете да подпишете петицията ТУК