Подготовката за един първокласник излиза около 250 лв.

ученици-първокласници

В класната стая за пръв път ще влязат 66 хиляди деца. Подготовката за училище излиза около 250 лева, предаде Нова Телевизия. А родителите все по-често прибягват и до модерни технологии, с които да осигурят спокойствие на себе си и на детето си, пише Novini.bg.


Треската за първия учебен започва много преди 15-и септември. Задължително родителите трябва да купят 5 тетрадки с тесни и широки редове и 5 с големи квадратчета. Линийка, триъгълник и два блока за рисуване. Ножичката също е в списъка. Там са и цветните и черни моливи, акварелните бои, четките, гланцовото блокче и лепилото. Идва ред за раницата.

В сметките трябва да влязат и над 20 лева за помагала и спортен екип. Със стандартните разходи – дотук. Много от родителите вече се подготвят за първия учебен ден и с технологии. Хит стават тракерите, чрез които могат винаги да виждат къде се намира детето им, а то може да прави SOS обаждания. Според психолозите, ако поговорим с детето, то няма да го приеме като намеса в личното пространство.