Преглеждат безплатно зъбките на над 55 000 деца

стоматолог детски зъби

55 235 деца в цяла България ще получат талони за безплатен стоматологичен преглед в рамките на кампанията за устна хигиена „Веселите зъбки“.

Прегледите ще се извършват в 380 кабинета в 24 града. Целта на кампанията е да образова родители, педагози и деца за ползата от правилна устна хигиена още от най-ранна възраст, с появата на първото млечно зъбче, пише offnews.bg.

Кампанията „Веселите зъбки“ ще обхване 25 235 деца в 126 детски градини. Всяко от тях ще получи подаръци от компанията – паста или четка за зъби, забавна чашка за жабурене на устата, книжка с весели истории, картинки, игри и съвети за устната хигиена. Във всяка книжка ще има по 9 специални талона – 8 за отстъпка от 20% при покупка на продукти от категория „Устна хигиена“ и един талон за безплатен стоматологичен преглед в кабинетите на Сдружението на българските зъболекари.

Като партньор на кампанията Сдружението на българските зъболекари предоставя безплатен стоматологичен преглед на притежателите на талони от инициативата „Веселите зъбки“. Те ще се извършват в 380 кабинета в 24 града.

Тъй като децата учат най-добре докато се забавляват, в 10 детски градини ще има образователни представления, в които ще участват зъболекари. Те ще разкажат за основните правила за миене на зъбите, как се поддържа добра устна хигиена и какво децата трябва да правят, за да имат здрави и бели зъби. Ще има и игри с аниматор, в които децата ще упражняват наученото. Представленията ще се проведат от 17 до 28 октомври в детски градини в градовете Ловеч, Монтана, Благоевград, Сандански, Сливен, Враца, Плевен, Добрич, Шумен и Хасково.