Безплатни кардиологички прегледи в Александровска болница

Списание Родител. Родитл.бг, Профилактични прегледи

Безплатни прегледи на кръвното налягане ще провеждат специалистите от Александровската болница, съобщават от лечебното заведение. В дните от 11 до 13, както и на 18 и 19 януари ще се състоят консултации за хипетроници в клиниката по кардиология към здравното заведение.


Нужно е педварително записване на тел. 02/ 9230 467 и 02/9230 339. Направления по НЗОК не се изискват.

„Повишеното кръвно налягане става сериозен медицински, социален и икономически проблем и засяга все повече млади хора”, коментират от Александровската болница.

Според експерти артериалната хипертония е опасна. Често заболяването е причина за сърдечносъдови усложнения, както и за мозъчен инсулт и инфаркт. А рискът за сърцето нараства, когато повишеното кръвно налягане е съчетано с висок холестерол, наднормено тегло, тютюнопушене и други фактори, натоварващи начина на здравословен живот.

Именно поради тревожното повишаване на броя хора, страдащи от заболяването, от клиниката по кардиология организират безплатни прегледи в приемния кабинет в продължение на 4 часа – от 14.30 до 18.30.

Освен клиничен преглед и ЕКГ лекарите ще преглеждат със запис и сърдечната дейност на пациентите за едно денонощие.

За да се подложим на безплатния преглед, не е нужно направление, а само предварително записване на час, уточняват от болницата.