С еднократна помощ от 250 лв. задържат осмокласници в училище

\

Еднократна помощ в размер на 250 лв. да бъде отпусната на нуждаещи се семейства, чийто деца са записани в 8 клас.

Предложението е на социалния министър Деница Сачева, одобрено от премиера Бойко Борисов и ще бъде внесено в парламентарната група на ГЕРБ като предложение в Народното събрание.

Това е моментът, в който голям брой деца напускат образователната система и правителството и Бойко Борисов са убедени, че това е мярка за тяхното задържане. Затова и помощта ще е обвързана с посещенията в училище.

Новината съобщава в профила си във фейсбук Бойко Борисов, който честити празника 1 юни на всички деца. „Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати. Учете, защото образованието е сила и свобода.“

Премиерът уверява, че образованието винаги е било приоритет за управлението, а в последните години са инвестирани огромни средства в сектора. Положени са и безпрецедентни усилия да върнат десетки хиляди деца в образователната система.

Борисов благодари и на българските учители, които са показали новаторство и отдаденост по време на онлайн обучението. „За всички е важно учителите да бъдат мотивирани, докато вършат работата си. Затова продължаваме да увеличаваме и възнагражденията им.“

Източник: News.bg

Коментарите са изключени.