Събития за деца за 1 юни 2017 – Варна

Безплатна празнична Ледена пързалка във Варна по случай 1 юни

В самия ден 1 юни за безплатно ползване от деца ще бъде предоставена Ледената пързалка в ОСРК „Младост” и други спортни обекти по график.

Куп забавления и изненади в Детския кът във Варна

За 15 поредна година, Детски кът-Варна до езерцето с лодките в Морската градина, ще подари на децата за 1 юни много игри, забава и веселба.

В международния ден на детето, точно в 17:00ч. започва голямото рисуване на балони. Всяко дете ще получи подарък от комплект за рисуване и балон пълен с хелий.

Стартът на играта ще бъде даден от водещия Николай Обретенов. Децата ще трябва да нарисуват любим свой герой, себе си или да напишат послание към всички хора по света.

Бате Ники е подготвил още много забавления за малчуганите. Записванията вече вървят в занималнята на парка, но и на 1 юни може да го направите на място.

Организаторите са подготвили още куп награди и подаръци за децата, като най-послушното ще си тръгне със специалната награда-планински бегач със скорости.

На финала на празника, изпълнен с много танци и усмивки, ще бъдат пуснати 1000 балона с послания.

 

Улично шествие “Магията на морето” за деца и възрастни

На 1 юни в 21.30 часа от площад “Независимост” започва уличното шествие “Магията на морето”. Негов режисьор е Боян Иванов, а сценографията на студенти от класа на проф. Васил Рокоманов в Национална художествена академия и от класа на проф. Майя Петрова в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. По време на шествието сякаш излезли от дълбините на морското дъно, в центъра на града ще оживеят огромни медузи, риби, сепии, морско конче и октопод. Въздействащата музика, която се чува незнайно откъде, прави парада още по-магнетичен. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по Програма „Публики“ 2015.

Бебе маратон 2017 и първоюнска томбола по случай Деня на детето в Мол Варна

Основен акцент в първюнската програма е традиционния „Бебе маратон“ – забавно състезание по пълзене и/или надбягване с проходилки за хлапетата на възраст до 15 месеца, в който всички участници печелят награда. Забавната надпревара ще започне в 10:30 сутринта в специално обособена и декорирана зона на ет. 3, срещу McDonalds.

За празника на децата ще бъде организирана и Първоюнска томбола с награди. От 1 до 4 юни 2017 г. всеки клент , пазарувал за над 20 лв.,  в който и да е от търговските обекти на територията на Мол Варна ЕАД, може да участва в томболата. Печелившите ще бъдат изтеглени на 5 юни 2017 г.

Спортни турнири и открити уроци за Деня на детето – 1-ви юни

С открити уроци в училищата, турнир по плуване и по волейбол, и безплатно ползване на Ледена пързалка ще бъде отбелязан 1-ви юни – Деня на детето. Инициативите са организирани от дирекция „Спорт“ към Община Варна.

Празникът ще започне с традиционния Общински ученически турнир по плуване, които ще се проведе на 27-ми май от 10.00 часа на ПК  „Приморски“. Право на участие имат ученици на възраст от 2 до 11 клас, разделени в четири възрастови групи. Очаква се в проявата се включват над 250 деца от варненските училища.

На 1-ви юни от 10,10ч. на откритата спортна площадка в двора на СУ „Димчо Дебелянов“ ще се проведе открит урок по баскетбол с  участието на Венци Гечев, шампион на България за 2017 г. и треньори от клуб „Одесос“. От 11ч. в двора на ОУ „Христо Ботев“, кв. „Аспарухово“ започва откритият урок по баскетбол, като специален треньор ще бъде бившият състезател Саша Топчов от Академията „Стар баскет“.

От 13.30 часа в НГХНИ „Константин Преславски“ е откритият урок по баскетбол. Демонстрации по футбол ще се състоят от 10.10 ч. в ОУ „Иван Вазов“ с участието на треньора Петър Кръстев от детски футболен клуб „Шампиони“.

Открит урок по тенис на маса ще има в ОУ „Добри Чинтулов“ от 11.00 часа и в СУ „Найден Геров“ от 13.30 часа с участието на главния треньор на спортен клуб „Варна 2015“ Александър Савов.

На 3-ти юни в зала „Христо Борисов“ в спортен комплекс „Черно море“ ще се проведе и турнир по волейбол за момчета родени 2004-2005 година. Състезанието се организира от волейболен клуб „Черно море“ и Община Варна.