Събития за деца за 1 юни 2017 в Бургас

Детски празник в Морската градина в Бургас по случай 1 юни

Фондация „За Нашите Деца“ и фирма „Компас“ организират детски празник по повод 1 юни, Международният ден на децата, който ще се проведе в Морската градина в Бургас, до сцена „Охлюв“. Начало на събитието е в 17:00 ч.

Малчуганите ще получат шарени балони и ще могат да се включат в изработване на различни морски животни от хартия. Увлекателни истории за съкровища и среща с пирати ще зарадват децата в Морската градина, а празникът ще продължи с много танци, интересни фокуси и музикална програма от културен център „Морско казино“. Всички гости на тържеството ще могат да дегустират пастетите с марка Happy Junior, произведени от „Компас“.

Събитието се организира с подкрепата на Център за подкрепа и личностно развитие и Община Бургас.

Пиратско парти на остров Света Анастасия

Пирати ще превземат остров Света Анастасия всяка сряда от 31 май. „Набезите“ обаче, няма да бъдат от прословутите Карибски или Индонезийски морски разбойници от XVIII в., а любимите летни пиратски игри на бургаските малчугани. Инициативата се организира съвместно от Общината и Държавен куклен театър-Бургас.

На Острова ще ги посрещне страшилището на всички морета и океани – Капитан Ред и неговият първи помощник. Те ще изпробват уменията на малките ентусиасти в разчитането на карти, разшифроването на кодирани съобщения, търсенето на скрити знаци и плаването в опасното пиратско море.
Приключението ще е на 1 юни от 10:00 часа.

Дисни концерт за 1 юни в Мол Галерия – Бургас

На 1 юни от 18:00 ч. на ниво 0 ще се проведе концерт с песнички от филмчетата на Дисни, а децата ще могат да се срещнат с любимите си герои на живо. Изненадите ще са безкрай, а ще има и награди.

За малчуганите ще има също  фейс пейнтинг, игри и награди, а за родителите – куп намаления от магазините за детски стоки.

Ден на „отворените врати“ на Детска Сърф Занималня

Ден на „отворените врати“ организира Сърф Училище Бургаски морски клуб по случай Деня на детето – 1 юни. Децата ще могат да се позабавляват, а родителите – да видят как протичат занятията.
Предвидено е представяне на водните спортове- уиндсърф, падълбординг и хавайски сърф и това как преминава един ден на децата в целодневната морска лятна занималня.