9 гениални начина да улесним живота си с малко дете

Да си го кажем направо – да бъдеш родител понякога е нелека задача, а трудностите, с които майките и татковците се сблъскват, са безброй. Е, има и добра новина. Понякога неволята провокира по-нестандартно мислещите да изобретят нестандартни начини за решаване на проблеми и за облекчаване на изморителния родителски живот.

Вижте някои супер идейни изобретения за родители с малки деца, които правят отглеждането им далеч по-лека задача:

1. Люлеещ се стол с креватче за новородено

С този стол определено ще приспите бебето, а и като нищо вие също ще подремнете, полюшквайки се…

 

2. Поларено яке с кенгуру функция

Имате зимно бебе? Няма страшно! Кенгуру носенето може да бъде лесно, удобно и приятно, дори и навън температурите да са ниски.

 

3. Бебешко легло, пригодено за родителска спалня

Омръзна ли ви да се събуждате в ъгъла на леглото, с бебешки крак върху лицето? Ако спането се е превърнало в предизвикателство, понеже сте станали трима, това гениално изобретение за спалнята е за вас!

 

4. Бебешка възглавница за баня

Често къпането на бебето е истинско предизвикателство, особено, ако не успявате да го накарате да се чувства достатъчно комфортно в бебешката ваничка. Това изобретение за банята, подходящо за малки бебчета, решава проблема. В него то се настанява комфортно, без риск от хлъзгане по твърда пластмаса или потъване в коритото.

5. Бебешка приставка за вана

Ето и още една идея за къпане на бебето, в която ваната се превръща в удобно бебешко коритце, без да е нужно да харчите пари за допълнителни пособия:

 

6. Гумено шише за хранене с лъжичка

Това странно, но доста удобно изобретение, ви дава възможност да превърнете шишето в нещо като шприц, в чийто край има лъжичка, пасваща идеално за малки бебчета. Ако сте навън, лесно можете да нахраните вашия лакомник.

 

7. Възглавница за бременни и бебета

Това е нещо средно между матрак и възглавница и се оказва истинско чудо за бременните жени, за които спането в последните месеци се превръща в огромно предизвикателство. След като малкият човек се роди, спокойно може да вкарате в употреба възглавницата – по време на кърмене или приспиване.

 

8. Органайзер-постелка за баня

Нали знаете – онзи особен момент, в който трябва да изкъпете бебето, а сякаш нищо не ви е под ръка. С този органайзер проблемът е решен. Освен това, той се превръща и в постелка, с която няма риск да се подхлъзнете.

 

9. Уникална детска количка, която се побира… в чантата ви!

Да, тази детска количка е създадена така, че да се превръща в изключително компактен ансесоар, който можете да сложите в дамската си чанта. Освен това е супер лека – тежи само 4,5 кг.

 

Снимки: Twentytwowords.com

Вижте още:

7 супер идейни изобретения за банята на семейства с малки деца

5 игри за лека нощ, които улесняват приспиването на децата

9 вълшебни израза, които улесняват възпитанието на децата

Майка превръща закуската на сина си в истинско изкуство