Как да възпитаваме детето според зодиакалния знак

Какво ще е детето според зодията? Как да се отнасяме и как да го възпитаваме според зодиакалния знак? Едва ли има точен отговор, тъй като всяко дете е различно, а това се обуславя от гени, възпитание и среда, но според астрологията, зодиакалният знак и хороскопът също не са без значение.
Вижте какво е особеното при зодиите на всяко дете и сами преценете дали има нещо вярно:

За детето зодия Овен  (21 март – 20 април)

Роден “Лидер”

Ако вашият син или дъщеря е роден през този период, не се изненадвайте: тези деца са са нетърпеливи и припряни. Притежават страстен, творчески и неспокоен характер. Те имат повече енергия, отколкото другите деца, открояват се с жизненост и естествена храброст. Тяхното възпитание може да бъде предизвикателство за всеки.

Уверете се, че детето овен получава много физически упражнения. Подходящо е да се насочите към състезателните спортове. Подсигурете се, така че детето се забавлява и в същото време да е в безопастност.


 

За детето зодия Телец (21 април – 21 май)

Създадено за комфорт

Солта на земята – това е вашето дете Телец накратко. Дори и като малки деца, те са сладки, привързани, практични и склонни да бъдат силни и сърдечени. Доста са трудолюбиви в задълженията си. Опознават света чрез сетива си : харесват нещата с вкус, чувство, звук и мирис. Децата, представители на зодия Телец обичат да се хранят.

Но да се избягват прекалено сладките закуски, които могат да развалят естествения здравословен апетит. Изведете вашето бебе сред природата възможно най-рано. Нека любовта ви бъде убежището на детето Телеь. Тези деца не бързат, така че не ги насилвайте.

 

За детето зодия Близнаци (22 май – 21 юни)

Бърз и бистър ум

Вашето дете Близнаци е с ярки, весели очи, които ти се смеят. И ако то започне да говори от най-ранна възраст, не се изненадвайте. Децата Близнаци са склонни да бъдат комуникативни, чаровни, социални, с бърз ум, любознателни. Променят мнението си често.

Уверете се, че детето Близнаци винаги е заобиколено с книги и пъзели, които да стимулират съзнанието му. Поради своето разнообразие от интереси, тези деца са склонни да имат много приятели и често ще бъдат в центъра вниманието. Те са отличници в начинания като четене, писане, както и дебати, и всичко, изискващо сръчност.

За детето зодия Рак (22 юни – 23 юли)

Чувствителна душа

Вашето дете рак предпочита дома си, семейството и домашните любимци, както и познати гледки, звуци и миризми. Ако много пътувате, ще ви трябва нещо, което да служи като котва: любимо меко одеяло или плюшена играчка.

Традициите и ритуалите са много важни. Вашата работа като родител на дете Рак е да осигурите стабилен дом с много любов, тъй като емоционална сигурност при тези деца е първостепенна. Избягвайте тежки храни, които биха могли да разстроят храносмилателната система на детето Рак.

 

За детето зодия Лъв (24 юли – 23 август)

Лоялност

Топлина, лоялност и щедрост са само няколко от качествата на децата от зодия Лъв. Те са ентусиазирани и привързани. Чувствителни, горделиви, а често и уязвими емоционално. Дори лека критика може да нарани детето от този зодиакален знак.

Детето Лъв може лесно да се превърне в звезда на място, където има възможност да изгрее. То има способност да впечатлява останалите с чувство за хумор или добра външност. Имат склонност към драмата. Можете да забележите, че се гледа в огледалото често, интересува се от външния си вид и има нужда околните да го харесват.

 

За детето зодия Дева (24 август – 23 септември)

В търсене на съвършенство

Практичност и съзнателно внимание към детайла, дори и от ранна възраст – това е типично за дечицата, родени под знака на зодия Дева. Може да намерите детето Дева да организира играчките си и да пести парите си. Тези деца имат високи стандарти и са естествено предпазливи. Ценят реда и дисциплината.

Помогнете на детето да се отпусне и да се наслаждава на простите удоволствия на живота – например игри сред природата. Балансираното хранене е много важно за детето от тази зодия. Правете всичко, което насърчава спокойствието на детето Дева, за да се чувства то добре, уверено и щастливо.

 

За детето зодия Везни (24 септември – 23 октомври)

Любов, а не война

Винаги, когато има напрежение в дома ви, детето Везни ще се превърне в миротворец. Ако са родени в шумно, експресивно семейството, децата от този зодиакален знак ще трябва да се научат да отстояват себе, което може да бъде много трудно за тях. Те са сладки и естествено учтиви, имат добре развити чувство за баланс и изтънчен вкус, дори в ранна възраст.

Научете децата Везни, че от време на време разногласията са естествени и неизбежни.. Помогнете им в изграждането на самочувствие и способност да отстояват правата си.

 

За детето зодия Скорпион (24 октомври- 22 ноември)

Мистериозни

Тихите води са най-дълбоки. Това е характерно за детето Скорпион. Те са потайни, със силна воля, страстни и силни. Имат необходимост да се чувстват сигурни, което ги кара да контролират себе си и другите. Силна, трайна емоционална връзка е една от основната нужди на децата от зодия Скорпион.

Те обичат да четат от ранна възраст, като силно се вълнуват от интересни истории и мистерии.

Не забравяйте да научи детето си за важността на прошката, както и на умението да изгражда балансирани взаимоотношения с други хора. Можете да помогнете на детето скорпион да развива разнообразие от интереси, тъй като то е отворено към нови начинания, просто вие трябва да му дадете тази възможност.

 

За детето зодия Стрелец (23 ноември – 21 декември)

Смело сърце

Тези деца са родени авантюристи. Ако вашето бебе Стрелец ви създава проблеми, преди да можете дори да ходи, не се изненадвайте! Децата от тази зодия искат да проучат границите, определени за тях от родителите им.

За семейни почивки е препоръчително да организирате приключения на открито и вдъхновяващи игри на криеница в задния двор. Оставете го да се присъедини към футболен отбор или да плуват. Стимулирайте децата Стрелци да чете много книги, посещават музеи, да свирят на музикални инструменти, тъй като са талантливи по природа.

 

За детето зодия Козирог (22 декември – 20 януари)

Напред към успеха

Това дете е твърде мотивирано и не желае да губи време за нищо. Децата Козирози са практични и ориентирани от ранна възраст и са готови да работят усилено, за да постигнат резултатите, които искат. Успехът и одобрението са сред основните им нужди.

Не забравяйте да го възнаградите. Внимавайте да не прекаляват с чувството си за отговорност, тъй като дори и най-сериозното деца имат нужда от игри и забавления! Децата от зодия Козирог са добри в приложните изкуства, в това да майсторят разни неща, в математиката. Направете така, че да развиете техните заложби.

 

За детето Водолей  (21 януари – 19 февруари)

Собствен ритъм

“Маршируване в собствен “ е типично за детето от зодия Водолей. То ще ви изненада с изобретателност и оригиналност. Малчуганите – Водолеи са доста социални и са склонни да имат много приятели. Привлечени са от разнообразието и новите преживявания.

Ако не могат да изразят себе си, те могат да станат непокорни или депресирани. Дайте на детето Водолей много книги, художествени материали, както и други инструменти, за да насърчите неговото уникално творчество. Просто е необходимо време за такова дете, за да намери най-добрия начин да изрази себе си.

 

За детето Риби (20 февруари – 20 март)

Мечтател

Детето риба има дълбоко творческа същност. Може да го намерите вторачено в пространството или рисуващо и майсторящо разни неща от пластилин, хартия или кубчета.

Децата от тази зодия са невероятно нежни и съчувствени и се нуждаят от много ласки от страна на техните родители. Не се изненадвайте, ако носят вкъщи бездомни котки и кученца или проявят желание да помогнат на човек в беда.

Склонни са към мечтателство и им се отдават занимания, свързани с писане и ораторски умения. Все пак е важно детето Риби да се научи защитава себе си от хората, които ще се възползват от неговата доброта. Именно това е нещо, за което като родител може да му помогнете.

 

Вижте още:

4 зодии, чиито представителки спадат към категорията „Перфектна майка“

Как поредността на раждането на децата определя характера им

Първата гласна от името е ключова още от раждането. Ето значението й:

Възпитание на децата според поредността на раждане – полезни съвети