4 зодии, чиито представителки спадат към категорията „Перфектна майка“

Майката Рак (21 юни – 22 юли)

майката зодия ракРакът е зодиакален знак, който много силно се свързва със семейния уют, грижа и топлина. Ето защо, майките от този зодиакален знак имат всички необходими качества, за да се превърнат в чудесни родители. Децата им ще се чувстват прекрасно в тяхната компания и ще се научат да ценят семейните ценности

Изключително внимателни са към нуждите на децата, дори в най-дребния детайл. Майките от зодия Рак са и много сантиментални – събират снимки, кичур от косата, първото паднало зъбче. Като характер майката Рак е кротък човек, но стане ли дума за детето й, се превръща в див звяр. Чувства се най-щастлива, когато и детето е щастливо. Ако физиономията му се помрачи, ще направи всичко по силите си, за да върне усмивката му обратно.


Друго типично качество на майките от зодия Рак е тяхната способност инстинктивно да усещат нуждите на своите деца. Дори и от далечно разстояние, те ще разберат, ако нещо тревожи техния син или дъщеря и няма да се поколебаят да предложат подкрепата и помощта си. Въпреки своята силна отдаденост, майките-раци държат децата им да спазват добро поведение, стараят се да ги възпитават добре и да ги научат на важни семейни ценности.

За какво трябва да внимават майките от зодия Рак

Не очаквайте от децата си да бъдат като вас – те са отделни личности. Понякога майките от този зодиакален знак имат прекалено високи очаквания към своите малчугани, така че – е добре да внимават за подобни прояви.

 

Майката Риби (19 Февруари – 20 Март)

майката зодия рибиТези майки са едни от най-любящите и отдадени към децата, а и не само – обикновено отдадеността е и към съпруга/партньора. За майката от зодиакален знак Риби готовността да даде време, усилия, финанси и обич в своите деца, е от водещо значение.

Майката зодия Риби е много отговорната майка. Тя едва ли би изпуснала часа на детето при зъболекаря, родителската среща, или уроците по плуване. Обича да разговаря с децата си, но това никога не е натрапчиво. Деликатността и нежността, типични за зодия Риби определено се проявяват и в майчинските черти и дамите от тази зодия умело успяват да спечелят доверието на децата си. Те знаят, че мама би ги изслушала, при това – без да ги съди и с радост би предложила помощта си.

Майките от тази зодия се грижат безупречно за децата си във всеки един аспект. Готови са на всичко за тяхното щастие, но понякога се тревожат и жертват повече от необходимото.

За какво трябва да внимават майките от зодия Риби

Прекалено силна привързаност към децата, риск да ги разглезят и да ги лишат от самостоятелност в стремежа си да ги обгрижват и да им осигурят всичко необходимо е нещо, за което майките-риби трябва да бъдат внимателни и предпазливи.

 

Майката Водолей (20 януари – 18 февруари)

майката зодия водолейМайката от този зодиакален знак определено се вписва в представите за „Супер мама“. Тя е духовита, изпълнена с живот и нищо детско не й е чуждо. Обича да изненадва децата си не само с играчки и подаръци, но и с дребни жестове, които нейните малчугани обожават. Типичното за майката-водолей е, че е много изобретателна. С нея рядко е скучно, а множеството социални контакти и приятелства са още един повод децата й да се чувстват страхотно в нейната компания.

Майката водолей има чудесно чувство за хумор и с радост би се включила в игрите на криеница, в това да прави фигурки от пластилин или да скача на дама.

Тези майки са много либерални – свободата и уважението към децата са водещи за тях. Способни са да уважават техните желания и амбиции, което е доста ценно качество. Това не остава незабелязано от децата им и изгражда силно доверие и здрава връзка помежду им.

Майките водолеи могат да бъдат описани с три думи: жизнерадостни, либерални и изобретателни. Тази тяхна изобретателност им помага в много ситуации при отглеждането на малки деца – те ще измислят как да накарат детето да си изяде вечерята, без да се противи и ще го мотивират да се включи в домашните задължения, без това да става насила.

За какво трябва да внимават майките от зодия Водолей

Понякога се налага да бъдете по-строги от обичайното и да въведете правила, които вашите малчугани да спазват. Бъдете по-активни с разговорите с децата си, а не само с общите занимания, така ще ги мотивирате да споделят с вас.

Майката – Овен (21 март- 19 април)

майката зодия овен

Определено майките, представители на този зодиакален знак са сред челните редици в категорията „перфектна майка“. Тези дами са истински отдадени на децата си, изпълнени са с енергия, внимание към детайла, държат на дисциплината и дават всичко, за да научат децата си и на най-малките неща. Водени от огнената природа на своята зодия, майките-овни са много силни личности, но в същото време са доста нежни и любвеобилни. Една майка-овен няма да се огъне и размекне, ако детето й започне да се тръшка в искане на шоколад или играчка. Но ще намери сили и търпение да излезе от ситуацията по най-разумния начин, което след време ще се окаже от полза за детето.

Овенът е първият знак от зодиака, което прави представителките му майки с вродени лидерски качества с инстинкт на генерали. Майките-овни винаги се придържат стриктно към своето чувство за справедливост, способни са да се преборят с всичко, изпречило се на пътя им и винаги предприемат смело всяко начинание. Съществува известен риск от това да загубят контрол над емоциите си и да прекаляват с контрола над децата.

Въпреки своята лидерска натура, майките овни могат да бъдат и много нежни, обичат силно децата си и са готови на всичко за тях.

За какво трябва да внимават майките от зодия Овен

Има опасност дамите, представителки на този знак да са по-строги от необходимото, да имат свръхамбиции към децата си и понякога да критикуват за незначителни неща. Това лесно се разрешава, ако успявате да се погледнете отстрани и оставите децата „да дишат“ и да бъдат себе си.

По материали от: astrology.com

Вижте още:

Характерът на детето според часа на раждане

Как да се отнасяме с детето си според зодията му

Какъв тип майка сте според зодията?

Цветът на очите на детето в зависимост от очите на родителите