Как да се отнасяме с детето си според зодията му

хороскоп дете зодии

Better Writer Ad

ДЕТЕТО ОВЕН

Детето ОВЕН прохожда по-рано от другите деца и проговаря по-рано от тях. Възпитанието с него трябва да започне отрано, защото е твърде палав. Като деца, представителите на тази зодия трябва да се пазят от остри предмети, изгаряния и вряла вода. Като падат- обикновено си нараняват личицето и главата, предразположени са към шарка, скарлатина, но бързо се възстановяват. Ще забележите, че понякога са твърде неразумни, но ядът им бързо преминава и веднага ще ви се усмихнат подкупващо. Обича да дава играчките си, но ако някой с нещо го е обидил- щедростта му ще секне. Ученикът ОВЕН отрано си създава навика да пропуска домашните и никак не се опитвайте да му давате за пример послушните Козирог, Рак, Дева и Риби, защото това едва ли ще му повлияе. За да го мотивирате, трябва да го предизвикате, а не да го засрамвате. Ако усети предизвикателство и възможност да се докаже- тогава той сам ще иска да го направи. По принцип децата от тази зодия учат леко и напредват бързо, ако материалът, с който се занимават им е интересен. Децата от зодия ОВЕН стават тартори на своята банда, измислят нови игри и какви ли не палавщини. Те или се налагат, или си счупват главата от инат, затова е добре да ги държите изкъсо още от малки /стига да успеете/. Ако детето ОВЕН бъде подхванато внимателно и разумно, ще се научи да отстоява правата си не само силово, а с проява на съчувствие и великодушие. Запомнете- Овенът никога не напада в гръб! На Овенчетата им поникват криле, когато ги хвалят, затова е една хитра тактика да им се изгради чувство за отговорност. Овенът е природно интелигентен и много любознателен. Ако му се гласува доверие, той ще притежава чудесната способност да мечтае и да постига мечтите си. Подходящи професии: за момчетата-спортист, военен, полицай, пожарникар, нотариус за момичетата- мениджър, бижутер, посредник, комисионер, предприемач.

 

ДЕТЕТО ТЕЛЕЦ

Истинско удоволствие е да се отглежда дете Телец, като се абстрахираме, че са твърдоглави. Момиченцето обича да кокетничи, обича да играе с куклите си като майка-прибира, разтребва, играе си на домакиня. Момчетата са забавни, жилави и яки. Обичат да си похапват и да си поспиват /но през деня/. Обикновено до първата година –година и половина огласят целия блок с плача си. Бързо прохождат. Не обичат да са център на внимание. Предпочитат да си играят в някое кътче и да не ги безпокоят. Цветовете и звуците силно влияят на настроението им. Ярките, несъвместими оранжеви и червени цветове ги изнервят. Пастелните тонове имат особен ефект върху тях и ги правят по- спокойни. Високите шумове са ужасни за финия Телец. Ученикът ТЕЛЕЦ е доста послушен, умът му възприема бавно, но запомни ли нещо, нищо не е в състояние да го накара да го забрави. Внимателно се подготвя за контролни и тестове. Не го карайте да се извинява, защото няма да го направи. Момчетата обичат да играят с камиончета, не си пазят дрехите. Момичетата са по-кокетни и обичат да са винаги чисти. Обичат да помагат в кухнята. Ако отглеждате своето дете Телец в атмосфера, наситена с любов и нежност и не го потискате, някой ден то ще изпълни сърцето Ви с покой. Подходящи професии- финансисти, банкови служители, застрахователи, за жените- козметика, фризьорство, фотомодели, банкери.

ДЕТЕТО БЛИЗНАЦИ

Детето Близнаци не обича да е затворено в кошарка, то обича да обикаля, да изследва и е много любопитно и любознателно. Винаги трябва да е пред очите ви, защото докато го видите в единия край на стаята, след малко може и да е на двора. Ако трябва да стои в кошара, по-добре му оставете книжки и играчки, с които да се занимава. Близнаците са въздушен знак, а въздухът има нужда от движение. Ограничаването на пространството му може да доведе до емоционална депресия. Като по- големи те непрестанно щъкат напред- назад, добре е да се научат на търпение и да се занимават със спорт, изискващ концентрация и дисциплина- карате, йога и др. Ученикът Близнаци е добър в писането и говоренето. Обичат да рецитират; често може да се види сред тях дете, което пише или рисува с лявата ръка. Могат да свирят на струнни музикални инструменти, защото са много чевръсти в пръстите. Имат силно развита способност да имитират другите, проявяват отрано склонност да иронизират другите, както и да остроумничат. Хитри и ловки, винаги минават между капките. Чуждите езици са втората им природа. БЛИЗНАКЪТ умее да учи и да слуша музика едновременно. Винаги върши по две неща едновременно и никога не се задоволява с една и съща дейност. Добре е да го научите да усвоява материала и в детайли, а не само в повърхността. Отрано трябва да се приучи да говори, но и да изслушва без да прекъсва, лесно се разсейва. Подходящи професии- музикант, журналист, хирург, зъболекар, часовникар, туроператор, посредник, брокер недвижими имоти, търговец, мениджър, компютърен инженер, работа в телекомуникации.

ДЕТЕТО РАК

Бебето Рак си сменя настроението толкова често, колкото се менят и пелените му. То винаги е очаровано от вкусните неща, които яде и пие и всички цветни картинки, които попадат пред очите му. Имат феноменална памет. Децата РАК имат емоционална нужда, те силно зависят от емоционалните реакции на родителите, братята и сестрите си. Ако не получат вниманието и одобрението на околните, тяхната студенина може да съкруши лунното дете. В детството си РАКът за кратко време може да се превърне в бунтар, но повечето време се контролира и се дисциплинира лесно. За него вътрешният живот е много реален, така че спокойно си играе сам с часове. Може да изпитва всички възможни страхове- да се страхува да спи на тъмно, да се бои от огън и кибрит, от бързи коли и силни шумове. Може да се плаши от непознати хора, големи животни, ярки светлини, светкавици и гръмотевици. Представителите на този знак имат артистични заложби. Ако в детството са емоционално осакатени, може да се превърнат в мнителни грубияни, груби и отмъстителни. Като ученици са много добри по история- лесно помнят дати и факти. Обичат още от малки да се трудят за джобни- да косят трева, да връщат празни бутилки, да помагат на възрастни хора и пестеливо разпределят бюджета си. Подходящи професии- артисти, художници, фотографи, видни личности в областта на музиката и живописта; за жените- медицински сестри, психолози.

Детето ЛЪВ

Детето ЛЪВ е слънчево, щастливо, игриво и весело, но когато става на неговото. Не трябва да бъде потискано, защото това може да остави дълбоки следи в съзнанието му, които да помрачат слънчевия му знак за години напред. Децата ЛЪВ обичат да командват останалите деца, особено по-свитите, но в никакъв случай не трябва да им правите забележка на висок глас на публично място, защото ЛЪВЪТ е много горделив и всички нападки, особено пред „свитата” накърняват самолюбието му и може да реагира враждебно. По- добре е да поощрявате естествената склонност на това дете към водачество, като същевременно му обяснявате, че е по- честно да се съобразява с това кои са по-силни и по-слаби. Така вроденото му чувство за справедливост ще му помогне бързо да проумее това. Децата от тази зодия обичат да са център на внимание, понякога са агресивни, но рядко са злобни. Момченцето ЛЪВ може да направи челна стойка насред училището, а момиченцата се държат като принцеси и от малки въртят на малкия си пръст мама, тате и цялата „свита”. Когато някой случаен минувач се спре да им се порадва, придобиват изключително самодоволен израз. Затова и тактиката с детето ЛЪВ е възхищение и похвали, само така ще го амбицирате. Ако изцяло се оставите на лъвските му капризи, непременно ще Ви превърне в прислужница или в кралски паж. Затова отрано му внушете, че трябва да уважава правата на другите, ако иска и те да уважават неговите. Иначе тези деца са много ласкави и игриви- също като малките лъвчета в зоологическата градина. Когато нещо ги интересува усвояват знанията си много бързо и лесно. Те са интелигентни, но и мързеливи-често разчитат на слънчевото си излъчване и неотразимия чар. Често получават по-високи оценки. Когато заслужават- не пропускайте да ги похвалите- това им действа като магия и ги мотивира за още по-големи успехи. Много добри спортисти. Поотрасналият ЛЪВ не обича да бъде командван и да живее в „общоприети рамки и норми”. Затова не трябва да е с професия, която изисква пряко подчинение- военен, полицай и т. н. Юношите ЛЪВ имат бурен пубертет и са като неопитомени зверчета. Подходящи професии- професионален спортист, мениджър, ръководител на предприятие, всичко свързано с луксозни сгради и лукс, моден дизайн, собственик на галерия или луксозен ресторант.

ДЕТЕТО ДЕВА

Децата ДЕВА са лесни за отглеждане, почти без конфликти и дрязги. Още от съвсем малки обичат реда и грижливо подреждат играчките след игра. Детето ДЕВА може да е мълчаливо и срамежливо, когато е сред много хора, но в семейството и между приятели никак даже не си гълта езика. То проговаря рано, но не и пред непознати. Създава рядко проблеми и е приятна компания за майката, докато тя си гледа къщната работа- имитира я успешно, разбира я от първата дума. В училище Девите са любимци на учителите, защото са твърде старателни и грижливо се подготвят за уроците… Те са умни, с добри маниери, но при тях трябва много да се внимава със забележките, защото са много чувствителни и ги преживяват тежко. Никога не трябва да бъдат критикувани пред целия клас, достатъчно е само веднъж да им се направи забележка за нещо и те ще се поправят. Децата от тази зодия са даровити, сериозни, изпълнителни и грижовни. Умеят да рисуват, да списват училищния стенвестник, обичат да играят в пиеси- стига да преодолеят страха от сцената пред публика. Често са добри помощници на учителя, дори и при проверка на писмените работи. Когато са съвсем малки, на тях трябва много да им се чете. В юношеството не трябва да им се дават прекалено много съвети за приятелите, нито да се навлиза в личното им пространство, относно връзките, защото се затварят в себе си и може дълго време да не искат да се оженят. Подходящи професии: за мъжете- мениджър, търговец, журналист, статистик, учител, художник. За жените- медицинска сестра, лекар, болногледачка, учител, счетоводител, банков служител, офис- мениджър.

ДЕТЕТО ВЕЗНИ

Малките ВЕЗНИ са като ангел, изваден от кориците на детска книжка. Имат много миловидни черти, усмивката им озарява детската стая. Тези деца са по рождение умни и търсят истината; те са добри по душа и искат да бъдат справедливи. Ужасяват се да не допуснат грешка или да не направят неправилна преценка. Предпазливостта им изгражда характер, пригоден да избягва инциденти и неприятности в детството или по-късно в живота. Шумът и крясъкът принуждават децата ВЕЗНИ да се поклащат непрекъснато. Всички нюанси на синьото и пастелните цветове в стаята ще ги успокоят. Пуснете музика- тиха и нежна и това ще го успокои и хармонизира. В никакъв случай детето ВЕЗНИ не трябва да става свидетел на каквото и да е насилие. Това може за дълго да го накара да се затвори в себе си. Начинът на игра на детето от тази зодия трябва да редува активен с пасивен период- т.е. играе дълго и неуморно, след което почива. Това е единственият начин да се съхрани емоционално и физически. Децата на Венера умеят да умилостивят коравите сърца. Те имат безкрайно очарователни маниери и широко усмихнати лица. Всички роднини ги обожават и обикновено започват училище твърде разглезени, но те не се нуждаят толкова от строга дисциплина, колкото от по-малко глезене. Правилно отгледаното и възпитано дете ВЕЗНА е истинско удоволствие за своя учител. То е умно, последователно, обича да разсъждава, спори, когато не е съгласно и е много любознателно. Не обича да слуша клюките на възрастните. За него тайната е свещена. Никога не карайте детето ВЕЗНИ да избира между две възможности. Това страшно го обърква. Когато се храни, му поднасяйте ястията едно по едно, защото иначе се обърква от къде да започне. Никога не питайте момичето ВЕЗНИ коя от трите рокли иска да облече… Просто изберете една и я дайте. Подходящи професии- уредник на музей или изложба, моден дизайн, касиер, нотариус, съдия, историци, археолози, шоубизнес, медиатор /посредник при спорове/.

ДЕТЕТО СКОРПИОН

Като малки СКОРПИОНИТЕ обичат да се борят с другите деца и са решени да ги надвият. Примирението не е тяхно типично качество. Дори и привидно да показват, че се предават, истината е, че те чакат удобен момент, за да подновят борбата и да победят. Трябва да подложите малкия представител на тази зодия на сериозна дисциплина. Трябва да го научите да уважава по-слабите, да се научи да губи с достойнство и да не отмъщава на тези, които са го засегнали. Докато расте, ще бъдете впечатлени от неговия остър ум и магнетичност. На тези деца е много трудно да им се откаже каквото и да е- особено когато ви погледнат с огромните си изразителни очи. Те не реват шумно, а тихичко хлипат в някой ъгъл и ви късат сърцето, но това е също част от манипулацията. Много е важно да показвате на малкия СКОРПИОН своята обич и нежност, за да не израсне затворен, необщителен и отмъстителен. За момченцето от този знак са много подходящи индивидуалните спортове- там където може да побеждава- борба, бокс, карате, плуване. Децата Скорпиони често изглеждат прями и открити, но всъщност са дълбоко потайни. Те винаги имат свое лично пространство с тайни, което трябва да му осигурите. За момченцата – ковчеже или сандъче, а момиченцата често имат таен дневник с катинарче. Ако се опитате да скриете нещо от тях – ще се окаже почти невъзможно. Те са безпогрешни детективчета и бързо разкриват лъжата. Освен това са големи герои, ако се наложи да издържат на болка. Подходящи подаръци за тях са микроскопи, книжки с фокуси, загадки, ребуси, детективски комплект. Като ученици СКОРПИОНИТЕ може да бъдат най- големите калпазани, но и най-добрите ученици. Имат вроден усет към теоретичните науки- там, където всичко е доказано черно на бяло. Децата от този знак почитат семейното огнище. Подходящи професии: за мъжете- полицай, следовател, детектив, шпионин, конструктор За жените- медицина, козметика, литература, химия, лаборанти, еколози, откриватели, брокери в недвижими имоти.

ДЕТЕТО СТРЕЛЕЦ

Малките представители на тази огнена зодия са изключително дружелюбни и много общителни; те са щастливи и игриви и винаги много шумни. Ако ги отблъснете- те много страдат и погледът им помръква. Още от бебета се усмихват и са много обаятелни- та нали са под знака на щедрия Юпитер. Разговарят с всеки срещнат, много обичат животните. Много са буйни и палави и понякога са като слон в стъкларски магазин. Още от малки много държат на честността, но пък с удоволствие украсяват историите, които разказват и си измислят. Ако им кажете, че лъжат- те дълго време ще се оправдават и ще доказват, че са прави. Не ги карайте да се извиняват- няма да го направят. Не им правете забележки пред други хора, защото това страшно ги обижда. За малкия СТРЕЛЕЦ мотивът идва, когато го предизвикате. За него е истинско предизвикателство да ви докаже, че може всичко. Любопитството на Стрелеца няма край, от сутрин до вечер ви засипва с въпроси. Постоянно щъка наляво – надясно, пада, става и говори много бързо и неспирно. Като юноши обичат да са независими, трудно се подчиняват на общоприети норми и рамки. В училище често са бунтари, трудно стоят на едно място. В час често пречат и на останалите, защото бързо попиват материята и им е скучно. Със СТРЕЛЕЦА най- добрата тактика е да се говори за чест и толерантност. Трябва да се възпитават в пестеливост, защото са с много широки пръсти. Обичат училището, стига да не попаднат при закостенели учители, които само им налагат правила- тогава ще се превърнат в бунтари и няма да искат да изучават съответния предмет. Юпитеровото дете никога няма да прибегне до измама, никога не напада в гръб и е воин на честта. Обича да раздава правосъдие и да се бори и за чужди каузи, щом усеща, че са правдиви. Трябва да спортува, защото има неизчерпаема енергия. Обича да води в битките и е честолюбив. Харесва и хармонията в природата- музика, танци, рисуване. Обича да ръководи събитията и винаги да е под светлините на прожекторите. Безкрайната му честност го кара понякога да бъде нетактичен като казва направо това, което мисли. Подходящи професии- певци, артисти, шоумени, съдии, адвокати, нотариуси, мениджъри, финансисти, собственици на казино, крупиета, посредници и предприемачи, литератори, рейнджъри, борци за световен мир и всичко,свързано с много пътуване.

ДЕТЕТО КОЗИРОГ

Малкият КОЗИРОГ като бебе обича да щъка навсякъде даже и докато не е проходило, а още пълзи. Твърдо показва, когато нещо не е по вкуса му, трудно можете да го прилъжите и заблудите. Още от малки предпочитат да им се говори с езика на големите, а не на бебешки език. Обичат да си подреждат играчките, дразнят се, ако му ги размествате. Отрано свикват с хигиената и бързо се приучват да сядат на гърне. Обичат компанията на възрастните, рядко ще ги видите да се катерят по дърветата и да са с ожулени колене. Имат по няколко приятелчета, с които постоянно си споделят тайни. Като ученици се справят лесно с уроците. Не е необходимо да им напомняте първо да си учат уроците, а после да играят, защото в това отношение са много дисциплинирани и обичат първо да си отхвърлят ангажиментите, а после да се забавляват. Подреждат си бюрото и чантата „по конец”. Момиченцата обичат да обличат дрехите на майка си и да си играят на майка и дете. Момченцата обичат да си представят, че са доктори, началници, учители или татковци. Притежават артистични наклонности, лесно се превъплъщават. Обичат музиката и танците, с удоволствие рисуват вместо да участват в безцелни игри. Трябва да ги насърчавате да играят повече на открито, защото Сатурн- управителят на тази зодия все ги кара да стоят скрити в потайни кътчета. Подходящи спортове за тях са всички свързани с чистия въздух и спортуване на открито. В училище са много упорити и задълбочени, изучават материала в детайлност. От малки обичат подаръци, които са предимно от книжарница. Когато малкият КОЗИРОГ влезе в книжарница- той онемява, трудно може да го изкарате от там. Книжки за оцветяване, пъзели, органайзери, калкулатори- всичко това е магия за тях. Тези деца притежават изключителен инстинкт за самосъхранение. Само внимавайте да не ги предизвикате да се заинатят- в това нямат равни на себе си. Иначе уважават родителите си дори и когато пораснат. Винаги засвидетелстват синовната си обич. Подходящи професии- проектанти, машинни инженери, организатори на различни видове мероприятия, следователи, психолози, брокери, артисти, танцьори, счетоводители, финансисти, архивари, статистици, математици, историци, учители.

ДЕТЕТО ВОДОЛЕЙ

Децата от тази зодия са много аналитични още от крехка възраст. Притежават много силна Уранова енергия. Момченцата обичат всякакви сложни играчки и конструктори, часовници, самолети, въртолети и винаги ги разглобяват на части, защото притежават изобретателски дух. Момиченцата се впечатляват от въртящи се и механични играчки- например- музикална кутийка с въртяща се балерина, също много обичат балет, танци и музика. С тези деца рядко се скучае, защото те искат да знаят много неща и от рано като че ли стават възрастни. Не се чудете, ако в училище ви кажат, че синът ви има заложби на гений, а дъщеря ви ще бъде примабалерина в училищния спектакъл. Рано се научават да карат колело и всякакви механични приспособления. Като юноши се различават от другите деца с откривателския си дух и задълбочената логика. Много добри ученици са по физика, химия, математика и въобще точните науки. Вълнуват се от астрономия, астрология, космически изследвания. Имат много комбинативна мисъл и винаги виждат решението там, където другите не го намират. Вглъбени в постоянните разсъждения /подобно на професорите и учените/ те често са разсеяни и забравят дребни неща. Като пораснат са много добри шофьори, летци, мореплаватели. Всичко, свързано с техниката им е като майчин език. От тях стават добри спортисти, стига да ги мотивирате. Като малки често страдат от изкълчени или счупени крайници и това може да се окаже причина да не продължат със спорт. Юношите ВОДОЛЕИ имат много приятели. Притежават дипломатически качетва и умеят да разговарят с хора от всички слоеве на обществото. Не се стряскайте, ако го видите да разговаря с докера от пристанището или да пресрещне президента и да му зададе някакъв въпрос. Обичат хората и хуманността и не се чудете, ако детето ви представител на този знак стане известен изобретател или рационализатор. Подходящи професии: за мъжете- океанограф, ихтиолог, археолог, пилот, конструктор, машинен инженер, механик, часовникар, златар, откривател, микробиолог,философ, лекар. За жените- балерина, мениджър в телекомуникациите, компютърен специалист, програмист, компютърен аниматор, стюардеса, химик, лаборант, учен.

ДЕТЕТО РИБИ

Бебетата родени под този знак са много обаятелни, пухкави и розови като от картинка. Живеят в свой собствен вълшебен свят. Когато храните дете от тази зодия- обича да му правите смешки и да го забавлявате. Децата РИБИ много обичат да посещават спектакли с приказки, както и цирк. С удоволствие попиват приказки, в които се разказва за принцове принцеси, чудовища и тези, в които доброто винаги побеждава злото. Понякога имат странни сънища или предчувствия и могат да ви изумят с някои твърдения. Трудно можете да им наложите някакъв режим и навици- измислят какво ли не- само и само да не ги спазват.

То яде, когато е гладно, спи когато му се спи и често обръща нощта във ден и деня във нощ. По-скоро вие ще си нагодите режима към неговия, отколкото той към вашия… Много е дипломатично- когато иска нещо- започва отдалече и докато се усетите- сте попаднали в мрежите му. Детето РИБИ има нужда от похвали, не трябва да го отблъсквате, а напротив- постоянно да го поощрявате. Понякога обича да остава само и след това с часове ще ви разказва своите фантазии. Още от малки представителите на тази зодия са много услужливи и благородни. Децата Риби са артистични, обичат да слушат музика и да танцуват, много добри разказвачи са и често литературата им е любим предмет… Учителите се чудят как да ги вкарат в старите закостенели рамки и норми, защото за Нептуновите деца това е невъзможно. Често ги смятат за несериозни, защото те вечно закъсняват, отнесени в своите мисли и фантазии. Към тях трябва да се подхожда много внимателно, защото са много чувствителни и лесно се обиждат, а това може да ги накара да се затворят в себе си и да не желаят да общуват с другите. Предпочитат компанията на по-големите деца или на възрастните, отколкото на техните връстници. Не се присмивайте на мечтите и фантазиите им, защото те много ще се засегнат. Като юноши ще им е трудно да разберат защо живеят в толкова несправедлив и объркан свят. Тяхната честност и вродено чувство за справедливост ще им бъдат и полезни, и вредни, защото вярвайки на всички и всичко, те може да проявят наивност и след това дълго време да страдат. Много обичат животните и страдат за тях. Подходящи професии За мъжете- философи, психолози, фризьори, артисти, музиканти, певци, танцьори, писатели, поети, служители във фондации, политици, съдии, прокурори, художници За жените- певици, артистки, филмови звезди, психолози, астролози, фризьорство, козметика, моделиери, писателки и поетеси, художнички, социални служители, болногледачки, ветеринарни лекари.

В статията са използвани материали
от книгата на Линда Гудман „Слънчевите знаци“

Вижте още:

Характерът на детето според часа на раждане

Какъв тип майка сте според зодията?

Откриха връзка между здравето и месеца на раждане

Съвременната родителска обич – как възпитаваме разглезени деца