Шест забавни прилики между бременните жени и малките деца

bremenna-malko-dete

1. Бързо огладняват

О, да – среднощни хранения, сладко, солено, после пак сладко и пак солено… Звучи като прищявка на петгодишния ви син, но определено тези кулинарни капризи през бременността не са никак редки. И като нищо ще забележите, че апетитът ви се е увеличил или пък – че ви се ще да опитате храна, която преди да забременеете никога не сте харесвали.

2. Плачат често – понякога за дреболии

Още една прилика между бременните и малките деца – представителите и на двете групи са прекалено чувствителни, дори към дребни и наглед незначителни събития. Загорили сте любимата си манджа и е последвал рев? Не сте единствени, децата също го правят, когато някой счупи любимата им играчка. Добрата новина е, че и при едните, и при другите е въпрос на време всичко това да отшуми. А и ако ви се плаче – поплачете си, в това няма нищо лошо.


3. Рязко сменят настроенията си

Изпадате от бурна ярост в бурен смях, точно като малката ви дъщеричка? Налице е още едно доказателство, че на бременните нищо детско не им е чуждо.

4. Дрехите им умаляват само след месец

Бременният корем расте, а старите ви дънки не ви стават. Това се случва и с гардероба на вашия малък наследник, който трябва да се подменя всеки сезон, защото панталонът му е окъснял, а якето вече му е малко. Вярно е, че всичко това не е никак изгодно финансово, но нека ползваме максимата „расте, но не старее“.

5. Често им се пишка

Ах, това пишкане. Като че ли няма край, нито при двегодишните деца, нито при трийсет и двегодишните бъдещи мами. И ако за първите си има обяснение с непрестанното поглъщане на течности и мъничкия пикочен мехур, то при бременните това често се дължи на притискането на мехура от страна на бебето, особено в последните месеци. Решение има – и то е тоалетната винаги да е наблизо.

6. Имат нужда да си лягат рано

И малките деца, и бременната мама определено не са нощни птици – още в е 9 вечерта, а вече прозявките са налице. Ако имате възможност да си поспивате – направете го, сега „ви е паднало“.

 

Вижте още:

Разликата между първото и второто дете – как майките променят мисленето си

10-те типа майки на детската площадка

9 забавни карикатури, представящи другата страна на родителството

С дете и без дете навън – 8 карикатури, показващи разликата