Първата гласна от името е ключова още от раждането. Ето значението й:

име дете букви
Първата гласна буква в първото име на детето се смята за неговата Ключова гласна. След датата на раждане, определяща пътя на живота, вибрациите и енергиите на първото име са най-силното влияние върху характера и поведението му. Нумеролозите са на мнение, че първата гласна от името представя ценна информация: това е буквата, която описва характера, темперамента и възгледите за живота още от раждането:

А – хората, които носят А, като първа гласна в своето малко име притежават качества като честност, ентусиазъм, скрит или изявен идеализъм. Още от детството са изпълнени с вяра в идеите си и са готови да ги защитават и да направят всичко необходимо, за да ги осъществят. Хората с тази гласна работят най-добре, когато имат лидерска позиция или възможност да изразяват своите идеи. Вечно устремени, вечно търсещи, те следват неотстъпно своите правила.

Й – Въпреки, че е от групата на съгласните, тази буква също е важна, ако името започнва с нея (например – ако името е Йонана или Йоан). Носителят на тази буква, като първа в своето име, е силен, независим, енергичен, упорит, практичен и трудолюбив. Притежава новаторски и изобретателски способности.

Е – Тези, които имат Е за първа гласна в своето първо име са вечно активни, ако не физически, то умствено. Тези хора проявяват светкавичен интерес и разбиране на фактите едва ли не по всеки въпрос. Обширният им опит, съчетан с присъщата им мъдрост и възприемчивост, им дава отлична способност да преценяват хората. Обикновено успяват да видят и двете страни на човека, винаги приемайки и доброто, и лошото. Това ги прави отлични партньори и приятели. Когато вибрацията на буквата Е е ниска, волно или неволно, те стават натрапчиво, непрощаващо, налагащи възгледите си, готови са да спорят, тревожат се прекомерно и неоснователно. Въпреки това тези хора са призвани да се грижат за другите, за семейството и обществото, за цялото човечество.

О – Олицетворение на отговорността, този човек притежава огромна сила и е способен на съчувствие, разбиране и търпимост. На него винаги може да се разчита, че ще изложи проблемите такива, каквито са, и ще предложи решение за преодоляването им. Заобиколена от красота, тази личност излъчва тиха ведрост, която е неустоима. Истински приятел, любещ партньор, мъдър посредник, това е човек, когото си струва да познаваме. Изключително щедър е и обича да радва другите, където и да отиде. Отличава се с такт и дипломатичност, а също и с чар и интелигентност.

И – Тази буква дава на своя носител способността да проявява цялата гама от емоции и преживявания. Той иска едва ли не всичко, което животът може да предложи, и не вижда причина да не го получи още сега. Никога не се задоволява с обикновеното, а се цели нависоко. Пътуванията, славата, богатството и изкуствата са неговите амбиции. Спонтанно дава израз на емоциите си. Раздава с лекота и от него винаги може да се очаква, че ще предложи утеха или финансова подкрепа за каквото и да е. Изпитва отчаяна потребност от любов и се раздава изцяло.

Ъ – Ако имате Ъ за първа гласна във вашето име то вие сте добър изпълнител, но лош стратег. Действате импулсивно без да обмисляте действията си. Артистични, чувствителни, непрактични и ревниви.

У – Под тихата външност на тези хора се крие вглъбена и възприемчива душа. Те премислят всичко и никога не взимат прибързани решения. Веднъж направят ли своя избор, няма връщане назад, тъй като този избор е резултат от сериозно размишление. Умеят да преценяват хората и взискателно подбират кого да приемат в своя тесен кръг от доверени приятели.

Ю – На този човек трябва да се дава свобода да прави каквото реши: не се опитвайте да оспорвате интуитивните му преценки, защото той е благословен с изключителни способности, които трябва да се използват най-пълноценно. Там, където останалите виждат тъмнина, този човек е способен да посочи пътя и да води в правилната посока. Има нужда от обич и предпочита да работи съвместно с други хора, особено от противоположния пол.

Я – Блясъкът и веселото настроение са двете неща, които описват най-добре носителите на тази гласна. С лекота привличат други хора около себе си и имат куп приятели. Много добре работят с хора и клиенти и винаги откликват положително на излъчването им. Любители на красотата във всичките и форми, те могат да накарат и най-скучното нещо да изглежда интересно и се стремят да виждат само светлата страна на нещата.

Източник: Blitz.bg

Вижте още:

Характерът на детето според часа на раждане

Как да се отнасяме с детето си според зодията му

Момиче или момче – изчислете пола на бебето чрез китайския календар

Как да изберем име на детето и как името влияе на характера