Безплатна тренировка за деца по време на „София Екиден маратон 2015“

спорт семейство, списание Родител, Roditel.bg

Отворена тренировка по „Детска лека атлетика” ще бъде организирана по време на първото издание на състезанието за щафети “София Екиден маратон 2015“. Стартът на надпреварата ще бъде даден в неделя от 9:00 часа пред Националния стадион „Васил Левски“.


Заниманието за деца е безплатно и стартира в 10:00 часа в зоната на старт-финала. В продължение на един час лицензирани инструктори от школата Darko Team ще покажат първите стъпки на децата в атлетиката. В тренировката могат да се включат всички желаещи.

В “София Екиден маратон“ ще участват над 50 отбора, състоящи се от по 6 атлети. В състезанието ще се включат състави от действащи състезатели, любителски тимове, корпоративни отбори, отбори на посолствата на САЩ, Германия и Франция, състезатели от Македония и Гърция, отборите на СДВР, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Българската армия.

Участниците в маратона ще се състезават за призовите места в четири категории: щафета мъже, щафета жени, смесена щафета (мъже и жени), корпоративна щафета и специална категория само за отборите участници от държавните структури. Всеки от финиширалите в маратона ще получи специално проектиран и изработен медал, а първите три отбора във всяка група ще получат купи и награди от спонсорите на състезанието.

Състезанието ще протече изцяло според регламента на дисциплината – щафетен маратон на Международната федерация по лека атлетика. Повече информация за историята на щафетните маратони, както и най-важните новини може да намерите на www.sofiaekidenmarathon.com