Столичният Зоопарк ще зарадва посетителите с изненади

Нова интерактивна система ще позволява на посетителите на столичния зоопарк да гледат видеа и да получават допълнителна информация за животните, които разглеждат. Това обяви в ефира на Дарик директорът на зоологическата градина Добромир Бориславов. Той представи и най-новата инициатива – „Кино в парка”, която започна тази събота и неделя (15-16 юли). И двете вечери от 21:00 ч. ще се излъчат филми с екологична насоченост. Преди това желаещите могат да направят нощна обиколна на парка. Последната прожекция ще бъде на 23 юли. Билетите ще бъдат на стойност 8 и 10 лв., а деца до 7 години ще влизат безплатно. 40% от приходите ще бъдат дарени на зоологическата градина.

“Идеята ни е да направим една система, която да позволява на ползвателите на смарт телефони, заставайки пред клетките да могат да получават точна информация за видовете животни. Те си имат своята история като произход и предпочитание, което ние ще дадем интерактивно на хората. Ще има и видеа”, каза Бориславов.

Зоологическата градина трябва да спре да бъде място, където хората да го възприемат просто като един парк, в който могат да видят само дървета и животни. Там трябва да се случват събития и да има емоции, смята директорът на парка.

Всеки посетител трябва да си тръгне от зоологическата градина с емоции, за които да разказва”, посочи още той.

“Кино под звездите в зоопарка замисляме. Имаме хубава сцена, която е на открито. Тъй като билетите за там ще се продават, 40% от всички приходи за билетите ще бъдат дарени на зоологическата градина. Филмите са много интересни – “Императорът” за живота на един пингвин, той ще се излъчи на 15 юли, след това в неделя ще е “Прегръдката на змията” и третата прожекция ще е “Солта на земята“, разказа Добромир Бориславов.

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK