Студенти по педагогика започват летен стаж в детските градини

Студенти по педагогика влязоха в бургаските детски градини през лятото. Така ще бъдат осигурени както стажовете им, така и непрекъсната работа на детските заведения.

„Програмата „Заедно в образованието“ стартира и има много добър отзвук. Повече от 130 студенти от специалност „Начална и предучилищна педагогика“ започнаха работа в детските градини в Бургас. Те са под методичното ръководство на наставници. Има сериозен интерес. Само в община Бургас назначаваме между 100 и 140 нови колеги в училищата и детските градини. И тази година има свободни места заради пенсиониращи се. Децата приемат новостите с голям интерес, родителите също са доволни“, сподели в предаването на БНР „Хоризонт до обед“ Димитър Николов, кмет на Бургас.

Милка Василева, Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, заяви, че с извеждането на медицинските сестри от детските ясли, няма как да се решат проблемите в болничното здравеопазване.

„Общините трябва да си свършат работата, независимо какво правителство е на власт. Където няма достатъчно медицински сестри, трябва да бъдат обучени педагози на здравни грижи. Малките деца трябва да бъдат обучени на най-елементарни хигиенни и здравословни навици“.

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK


Коментарите са изключени.