Как една майка учи 6 годишния си син на уважение към жените и на добри обноски

момче джентълмен

Как да отгледаме момче, което да се държи възпитано, да уважава жените и да владее добрите маниери и обноски? Сигурно доста майки си задават този въпрос. Ето как една майка от Мичиган решава да подходи със воя 6 годишен син и да го научи да бъде джентълмен. Разказът на Никол Полън, който тя публикува в своя Facebook профил, се превърна в истинска сензация и обиколи света.


„Веднъж месечно моят 6 годишен син ме извежда на вечеря. Той ми отваря вратата, помага ми със стола и ми разказва как е минал денят му. След това ме пита как е минал моят ден.

Синът ми плаща сметката с парите, които е спечелил от извършване на своите задължения и дори оставя бакшиш на сервитьора.

Чрез всичко това аз го уча как да се отнася с една дама и как би следвало да се държи на своите истински срещи след време, как да показва уважение към жената, която обича (а в момента тази жена е мама).

По време на вечерята ние оставяме настрана мобилните телефони и таблети (използваме ги само, за да си направим снимка). Разговаряме за ежедневието си, за нещата, които ни се иска да направим и т.н.

Уча го на добри обноски по време на хранене, както и, че е много грубо и невъзпитано да се втренчваш в телефона по време на среща, независимо дали си с мама или с някой друг.

Той се учи да осъзнава стойността на парите и как да ги разпределя.

Учи се също да смята и да изчисли колко точно да бъде бакшишът на сервитьора, за да възлиза на 15% от сметката.

Да, той е още дете. Но аз силно вярвам, че всички тези неща са важни и трябва да ги научи точно сега. Никога не е прекалено рано да научите детето си на уважение към другите, особено към дамите. Като жена, която е била унижавана и обиждана в миналото от мъже, аз изключително много искам да науча своя син на уважение. Защото твърде много мъже днес нямат никаква идея как да се отнасят с жените и как да ги накарат да се чувстват комфортно. Ще ми се да вярвам, че моят син никога няма да бъде един от тях“.

 

Вижте още:

Малка гениална техника, с която да научим децата да не ни прекъсват

10 начина да възпитаваме без викове, шамари и наказания

Как да отгледаме момче, което се отнася с уважение към жените?

Възпитание, дисциплина и въвеждане на правила по метода Монтесори