Театър за бебета в НДК на 16 и 18 октомври

teatur za bebeta

Специална изненада за най-малките си посетители ще поднесе НДК съвместно със Столичен куклен театър – на 16 и 18 октомври от 11:00 часа и 16:00 часа в Зала 4.

Тогава ще се играе представлението “Усмихни се!”, с което децата опознават света чрез театрална игра, стана ясно на специална пресконференция в Пресклуб – НДК, в която участваха директорът на Столичен куклен театър Кирякос Аргиропулос, авторът и режисьор на спектакъла Мария Банова и авторът на музиката Димо Стоянов от група P.I.F.

“Много ще се радвам, ако на малчуганите първата думичка след “мама” и “татко”, бъде “театър”, защото театърът е много силно въздействащо изкуство и то трябва да участва в изграждането на детето”, заяви Аргиропулос.

“Ние сме на ръба – имаме както нежна музика, така и парчета, които са малко по-бързи, но въпреки всичко, те са съобразени изцяло с посланията във всички етюди, провокирани от детските игри”, сподели Мария Банова. Тя изрази надежда, че след представлението, както децата, така и техните родители ще са с усмивки на лицата си, каквото е и посланието, съдържащо се в заглавието на спектакъла.

“Усмихни се!” е визуално, сетивно и откривателско представление за деца от 0 до 3 години, в което, чрез изразните средства на театъра, се създава арт среда, която провокира любопитството и сетивата на детето – слух и зрение, както и спомага за изграждането на неговата двигателна култура.

С помощта на “Усмихни се!” най-малките зрители по интерактивен и увлекателен начин ще научат:
• Как от водата се ражда музика;
• Какво настроение носи музиката;
• Магията на светлината;
• Обемите и тялото ни;
• Играта на цветове и материи.

“Усмихни се!” е изцяло съобразено с особеностите в развитието на детето през най-ранната му възраст и неговата потребност, чрез игра да опознава заобикалящия го свят. Доказано е, че играта е едно от основните средства за набавяне на нужната му информация за света около него. Затова в представлението чрез театрална игра се вплитат базови за детското развитие и възпитание модели, поднесени забавно и с много музика.

Билети за двете дати вече се продават на касите на Билетен център-НДК.

Comments are closed.