Уроинфекции – как да се справим по натурален начин, бързо и трайно с тях?

Уроинфекциите са сред най-често срещаните инфекциозни болести по света. Годишно се оценява, че един милиард жени по света страдат от не-полово предавани урогенитални инфекции, включително бактериална вагиноза, инфекция на пикочните пътища (ИПП), а при много от тях заболяването се повтаря.

Инфекциите на пикочните пътища обикновено са причинени от бактерии от дебелото черво и ректума, които след попадане в уретрата се размножават и достигат до пикочния мехур. Е. coli обикновено е най-разпространеният причинител на този тип инфекции.

Последните проучвания подчертават значението на здравословните лактобацили, доминиращи като числедност в микробиота на влагалището, не само за предотвратяване на полово предавани болести и преждевременно раждане, но и за поддържане на качеството на живот на жените. При тяхното намаление или отсъствие се създават условия за развитие на лоши бактерии, които нормално присъстват в чревния тракт и са част от естествената флора на организма. Но когато тялото изгуби контрола над тяхната численост, те се превръщат в причинител на инфекция.

В проучванията е доказано, че пробиотиците са в състояние да предпазват от инфекции, поддържайки вагиналния микробиом в подходящ баланс. Това се отнася най-вече за тези пробиотични продукти, в които са включени Lactobacillus rhamnosus и Lactobacillus acidophilus. Приема на пробиотици е важен не само за жени, подложени на повтарящи се урогенитални инфекции, но и за всички дами с нарушение на влагалищната микробиота. Добавяйки приема на качествен пробиотичен продукт към ежедневната си рутина, лесно можете да предотвратите неприятните симптоми на уринарни инфекции.

КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ?

Най-широко прилаганата терапия е антибиотична. По-продължителната употреба на антибиотиците обаче води до бързо повишаване на устойчивостта на бактериите. Те проявяват способност да мутират и да се закрепват за стените на пикочните пътища, поради което борбата за баланс и здраве става трудна и продължителна.

Нелекуваните или неправилно третирани инфекции, причинени от бактерии, придружени с отслабена имунна система, могат да доведат до бъбречни проблеми с повишена температура, болки, повръщане и кървене.
Антибиотиците, които се борят с ИПП, са само средство за лечение, а не могат да служат за превенция срещу нови инфекции.

КАКВО Е РЕШЕНИЕТО?

Използването на естествени продукти, които не нарушават баланса на бактериалната флора и намаляват възможността за повторна поява на инфекцията, са изключително важни и полезни за превенция и като съпътстващ елемент от лечението.

За полезното действие на пробиотиците обяснихме в тази статия, за червената боровинка всички сме чели, нека разкажем сега за D-манозата и защото е толкова ефективна в борбата срещу уроинфекциите.

D-манозата е ефективна добавка както за лечение, така и за профилактика на уроинфекциите. Тя е естествена захар, която се намира в редица плодове, включително ябълки, боровинки, праскови, портокали и горски плодове. След прием D-манозата се абсорбира почти веднага в горната част на стомашно-чревния тракт, не се превръща в гликоген в черния дроб и навлиза в кръвния поток непроменена. В рамките на един час 90% от погълнатата маноза може да бъде открита в кръвта. Тя няма ефект върху червата или глюкозния метаболизъм, така че спокойно може да се използва от диабетици.

Химическата структура на D-манозата позволява тя да се свързва с бактериите E. coli, може би дори по-здраво, отколкото Е. coli се прикрепва към човешките клетки. Въпреки че механизмът на това свързване е сложен, теоретично, ако в урината присъства достатъчно D-маноза, тя се свързва с бактериите, блокира тези структури, с което не им позволява да се прикрепят към лигавицата на пикочните пътища и бактериите лесно се отстраняват по време на уриниране.

Провеждани са проучвания, които подкрепят ефективността на D-манозата при лечение или профилактика на ИПП, както на остри, така и на хронични инфекции.

В аптечната мрежа вече се предлагат разнообразни препарати съдържащи D-маноза и е трудно да бъде направен избор между тях. Правилото е в състава да присъства достатъчно количество D-маноза и комбинация от други съставки, които да имат сходен и подпомагащ лечението ефект, като поддържат здравословния баланс на уринарния тракт.

ТАКИВА СА ПРОДУКТИТЕ ОТ СЕРИЯТА LACTOFLOR UROBIOTIC.

Lactoflor UROBiotic Forte – Срещу остри състояни при уроинфекции

Натурална и мощна формула от три активни съставки, с бърз ефект при уроинфекции. Съдържа пробиотик, D-маноза и червена боровинка, които допринасят за нормалното функциониране на уринарния тракт. Профилактика при рецидивиращи уроинфекции от E.coli и бактериална вагиноза.

Lactoflor UroBiotic+ – За превенция и антибактериален ефект

Синергична комбинация от добре проучени билкови екстракти (екстракт от градински чай-Ursolia и екстракт от червена боровинка-Exocyan), D-маноза и пробиотик. Добавеният в състава екстракт от градински чай увеличава противовъзпалителното и антиоксидантно действие и го прави подходящ за профилактика при често повтарящи се уроинфекции

Оптималната комбинация от активните съставки в двата продукта гарантира бързото отстраняване на бактериите от пикочните пътища, действа противовъзпалително и антиоксидантно, възстановява и поддържа чревната и влагалищна микробиота.

Коментарите са изключени.