Само мама го може…

супер мама

  1. Мама може да чете мисли

Още откакто съм се родил тя знае по-добре от мен какво ми е – например често казва, „Хайде, лягай си, спи ти се”. Или „Яж – гладен си”. Ако съм тъжен, тя разбира още от вратата. Ако съм болен, тя вече знае, още преди да съм казал какво ме боли.

  1. Тя може да прави чудеса

Когато види дрехите ми, тя казва „Ужас. Това петно никога няма да излезе”. След това прави някакви специални ритуали в банята и – чудо! Блузата ми е съвсем като нова.

  1. Мама може да предсказва бъдещето

Казва ми „Ще паднеш” още преди да съм паднал. И познайте – в повечето случаи наистина е права.

  1. Тя умее да казва всичко само с поглед

Когато мама е ядосана, изобщо не е нужно да говори. Достатъчно е да ме погледне с „онзи” поглед и аз вече знам, че е по-добре да не я ядосвам повече.

  1. Моята майка винаги е права

„Мама винаги е права, а татко винаги греши”. Това го знае всяко хлапе. И е по-добре да не задаваме въпроса „Защо?”. Отговорът в повечето случаи ще е „Защото аз така казвам!”

  1. Мама може да прави много неща едновременно

Аз имам два крака и две ръце, мама също. Тя обаче може да прави толкова много неща с тях, които не сте и фантазирали. Например – да прави закуска, да говори по телефона, да приспива брат ми, да ми решава задачите по математика, да забърсва пода с крак и да подсеща татко, че си е забравил чантата за работа.

  1. Има вграден детектор на лъжата

Майка ми явно има вграден детектор на лъжата. Защото всеки път, когато не казвам истината, тя ми заявява: „Не ме лъжи, познавам те по очите!”. Дори, когато си затворя очите, пак ме разкрива!

  1. Притежава извънземен слух

Всеки път, когато кажа на брат ми „Тихо, да не ни чуе мама”, тя се провиква „Чувам виии!”. Не зная как го прави – явно просто има извънземен слух, който може да разпознае шумът от отварящи се бисквити, скърцането на външната врата и звуците на всяка непозволена игра.

  1. Мама може да прави вълшебства с прегръдка

Любимата ми супер-сила, която мама притежава, е нейната способност да ме лекува и успокоява само с една прегръдка. Когато ми е тъжно, самотно или нещо ме боли, зная, че тя винаги ще е до мен. И щом ме прегърне – става чудо, защото всичко лошо отминава.

 

Списание РОДИТЕЛ, Roditel.bg

Вижте още:

9-те типа баби и техните особености

С три деца на море – изживяването в цифри

Наръчник за оцеляване на младата майка

9 забавни карикатури, представящи другата страна на родителството