Скъпи, майчинството не е ваканция

заета майка

До всички мъже, които смятат, че жена им си стои вкъщи
с детето и си почива, докато те работят усърдно. 

 


Ако някога мъжът ви каже, че вие „само си стоите вкъщи с детето”, а той „ходи на работа от сутрин до вечер”, просто му обяснете това:

1) Знаеш ли, в работата не е нужно да се притесняваш дали колегата ти не е налапал кламер, не го пазиш да не се покатери на стола и не се тревожиш, че може да надраска стените с пастели.

2) Когато отидете на обяд, не се грижиш за това колегата ти да не оцапа цялата маса и чисто новите си дрехи. Също така – не е нужно да чистиш супата, която е разсипал на пода. И между другото, той едва ли ще оцапа лицето ти, след като е направил ПФФФ точно срещу теб с пълна уста.

3) Ако решите да излезете заедно през обедната почивка, няма да ти се налага да го обличаш и да напъхваш непрестанно мърдащите му пръсти в ръкавиците, шаващите му крака – в ботушите или да му слагаш шапка, докато той си я маха.

4) Съмнявам се, че след като излезете на улицата, колегата ти ще се пльосне в първата локва, за да ти демонстрира колко много си го ядосал, защото не е получил това, което иска. Едва ли след това ще се наложи и да му переш и дрехите.

5) А ако по някаква причина с колегата ти влезете в магазин, той няма да мрънка, за да му купиш всяко нещо, което се изпречи пред очите му с обещанието, че много ще слуша и ще си изяде всичко.

6) Ако колегата ти се умори, докато сте навън, няма да ти се наложи да го носиш на ръце обратно до офиса, нито да слушаш хленченето му и да гледаш как размахва яростно ръце и крака във всички посоки.

7) Докато си на работа едва ли ти се налага да правиш на колегата си непрестанни забележки от типа: „Не си бъркай в носа”, „Не си смучи палеца”, „Не си бърши ръцете в сакото”

8) Уверена съм, че колегата ти не плаче през час без причина, а дори и да го прави, не си отговорен за това да го успокояваш. 

9) В офиса не съществува време за следобеден сън. А ако все пак имаше такова, мисля, че ти самият щеше да предпочетеш да подремнеш, вместо да люшкаш на ръце колегата си и да му пееш приспивни песни.

10) На теб не ти се налага да събираш из целия офис разпилени по пода от колегата ти химикалки, листове, кламери и моливи.

11) А и той едва ли отговаря с „НЕ” на всяко твое предложение.

12) Мисля, че не ти се налага да напомняш на колегата си, че е време да се изпишка. Но дори и да направи някоя беля и да се изпусне, не ти си човекът, който ще го преобува и почиства.

13) Когато свършиш работа, никой не очаква от теб да почистиш целия офис или да приготвяш за всички закуски, обеди и вечери.

14) И най-важното – твоята работа е място, от което си тръгваш и се прибираш вкъщи.

Ако не сте разбрали, скъпи мъже, майчинството си е доста отговорна и трудоемка работа, която няма почивен ден и отпуски, а работното време продължава 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата!

 

Адаптирано от: April-journal.com

Вижте още:

Мамо, бъди щастлива, за да бъда и аз

Аз съм лоша майка и не храня детето си

Да си баща на дъщеря

20 важни неща, на които да научим детето си