Безплатни кардиологични прегледи в София

Безплатни кардиологични прегледи се организират на 11 май в София. В часовете от 13 до 18 ч. д-р Михаил Протич от Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Света Анна“ – София, ще консултира пациенти със сърдечно съдови заболявания в столичния Mall of Sofia, ниво +1. За целта е нужно запазване на час онлайн.

Консултациите са част от информационната кампания „Вземи го приСърце“ на компанията BTL Industries. Идеята на организаторите е да информират хората как да се грижат за сърцето си и да ги мотивират да обръщат внимание на здравето си чрез редовна профилактика, активен начин на живот и балансиран режим на хранене. Досега в рамките на инициативата са проведени две инициативи – в София и в Пловдив, като се предвижда безплатните кардиологични прегледи да продължат и в други големи градове в страната.

„България е на едно от първите места в Европа по сърдечно-съдови заболявания и затова е важно да се говори за тези проблеми, а хората да подхождат отговорно към собственото си здраве. Един профилактичен преглед не отнема много време, но може да спаси живот. Голяма част от случаите с фатален край са могли да бъдат предотвратени, ако е имало адекватни и навременни действия. Затова помислете отново преди за пореден път да оставите прегледа на сърцето за по-нататък“, заяви кардиологът д-р Михаил Протич от Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Света Анна“ – София.

„Посланието, което искаме да отправим към хората, е да вземат здравето си присърце и да заложат на превенцията. Ние сме сред водещите световни производители на кардиологична апаратура и считаме за наш дълг да поставим на дневен ред в обществото темата за сърдечно-съдовите заболявания и да се опитаме да допринесем за повишаването на общата информираност“, заяви и Георги Петков от организаторите на безплатните кардиологични консултации.

Източник: Puls.bg

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Публикацията Ви е харесала? Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ: