Благодаря ти, татко!

Мили мой татко,

Благодаря ти, че никога не се замисли и за секунда дали да си поиграеш с мен и да се направиш на ревящ лъв, на малко сладко кученце или на подскачаща маймунка.

Благодаря ти за силните топли прегръдки и за гърления ти смях, който караше и мен да се смея.

Благодаря ти, че често си затваряше очите и не ми се караше, когато наводнявах банята, защото си играех на басейн във ваната.

Благодаря ти, че се състезаваше с мен и искрено се стараеше да ме победиш по правенето на смешни физиономии. Да знаеш, че си много добър в тази игра.

Благодаря ти, че танцуваше лудо с мен на последния албум на Бионсе.

Благодаря ти, че ме прегръщаше и успокояваше винаги, когато се страхувах нощем, независимо от това, че трябваше на другия ден да ставаш рано за работа.

Благодаря ти, че ме научи как да се грижа за градината – така днес аз и моето семейство можем да произвеждаме част от храната си сами и да знаем, че е екологично чиста.

Благодаря ти, че ме водеше на приключения. Винаги ще помня моментите, когато сме били заедно сред природата и как слушахме птиците.

Благодаря ти, че ми готвеше макарони и кюфтета и после сядаше с мен, докато вечерях.

Благодаря ти, че ме носеше на конче и никога не се уморяваше или просто не го показваше.

Благодаря ти, че ми връзваше косата, въпреки че я сплиташе накриво.

Благодаря ти, че ме научи да се грижа за малката си сестра. Понякога аз й се ядосвах и й виках, но ти винаги ми показваше, че със спокоен тон и добри думи се постига повече.

Благодаря ти, че ми разказваше вълнуващи истории и ми четеше. Благодаря ти, че ме насърчаваше да научавам нови и интересни неща.

Благодаря ти, че ме научи да бъда любопитна и да не се страхувам от предизвикателствата.

Благодаря ти, че така силно обичаш мама. Нейното лице също се озарява в момента, в който те види. Наблюдавам любовта помежду ви и тя ме кара да се чувствам обичана и в безопасност.

Благодаря ти, че ме подхвърляше много, много, много високо. Така ми даваше усещането, че мога да летя. Надявам се винаги да мога вътрешно да се чувствам така.

Благодаря ти, че работи толкова упорито. Знам, че го правеше и заради мен, защото искаше най-доброто за мен. Винаги съм чувствала, че имам най-доброто, защото точно вие сте мое семейство.

Благодаря ти, че ми обръщаше толкова внимание, че ме изслушваше.

Благодаря ти, че искаше да бъдеш до мен. Да ме опознаеш. Да ми помогнеш да израсна във всеки смисъл на думата.

Благодаря ти, че беше толкова търпелив с мен. Знам, че много пъти ти е било трудно, особено когато се учех как се навлиза в живота и как се управляват бушуващите в мен силни чувства.

Винаги си ме карал да се чувствам така, все едно мога да направя всичко и да бъда каквото си поискам. Все едно бях най-силното хлапе на света, все едно бях по-смела от всички супергерои взети заедно. Все едно бях някакъв гений.

Ето ме сега, татко, постигнах много от тези неща. Силна съм, смела и интелигентна. Защото двамата с мама повярвахте в мен. Защото взимах пример от вас. Защото всеки ден ти ми показваше как да стана и как да продължавам да бъда добър и достоен човек.

Обичам те!

Твоето момиченце

Автор: Колийн Темпъл
Превод и адаптация: Яна Атанасова, Roditel.bg