Брутално отношение към дете в детска ясла

дете детска ясла

Better Writer Ad

Варненска майка сложи записващо устройство на 2-годишното си момиченце, за да разбере защо то плаче и не иска да ходи на ясла. Записът съдържа брутални обиди.

Варненката Кремена Гинкова публикува във Фейсбук потресаващата история за отношението на медицинската сестра Тинка Стоянова към децата от яслената група в Детска градина „Морска звездица“ във Варна.

2-годишната дъщеричка на Гинкова започнала да посещава яслената група от 4 октомври т.г. Скоро след това обаче момиченцето започнало да се буди нощем, да плаче часове наред и не искало да ходи в детската градина.

Първоначално го отдадох на периода на адаптация, но състоянието й се влоши. Всеки ден питах сестрите от яслата как е, какво става, споделих им проблема. Казаха ми, че там е спокойна, че всичко е наред и сигурно това и поведение не е заради яслата„, разказва майката.

От други родители, чиито деца посещават яслената група, Кремена Гинкова разбрала, че децата им са системно наказвани и „пошляпвани”.

Затова на 25 ноември майката решава да сложи записващо устройство на дъщеричката си. Когато вечерта прослушала записа, останала безмълвна.

ПОТРЕСЕНА СЪМ! Цитирам едната сестра Тинка Стоянова: „Тихо, не ме карай да те пердаша!“, „Докато не млъкнеш няма да спра да те тупам по устата!“, „Да не съм чула приказка да казваш, лайнарка мръсна!“, „Ще ти оскубя косата да знаеш“, „Говедо мръсно с говедо“, „Свинчуга мръсна“. Това е извадка от приспиването на едно от децата, което плаче и я изнервя, след което се чува как го бие…„, пише в публикацията си Кремена Гинкова.

На 28 ноември майката уведомява директорката на ДГ „Морска звездица“ Драгомира Македонска за чутото от записа.

Тя веднага се свърза с Община Варна и от днес въпросната Стоянова не е на работа. Изключително бърза реакция, за което благодаря от сърце! Но според мен проблема е на цялото общество. Обществена тайна е лошото отношение на голяма част от персонала на детските градини и ясли, но до кога ?! Не може да продължава така, та нали именно нашите деца са бъдещето на България!„, допълва разстроената жена.

Пред варненския сайт „Петел“ директорката Македонска обясни, че медицинската сестра, записана от Кремена Гинкова, вече е дисциплинарно уволнена.

Източник: dnes.dir.bg