Каква е идеалната приказка за лека нощ според децата

приказка

Идеалната приказка за лека нощ е дълга 8,6 минути, в нея има дракон, фея и магьосник, а действието се развива в замък, съобщи в. „Дейли телеграф“, цитирани от Vesti,bg.

Британско изследване, обхванало 2000 родители и децата им, показа, че мнозина комбинират класиките с теми от холивудските ленти, за да забавляват наследниците си.Всеки десети обаче се притеснява от творческите си умения.

Половината от децата държат разказвачът да се вживява в приказката и да променя гласа си за различните герои. 25% от малките много държат на изиграването.

Децата казват, че им е приятно когато има нещо страшно, но да е за кратко и любимецът им накрая да победи силите на злото.

Щастливият край е много важен. Повечето не обичат любовните истории и предпочитат фантастичното.

През август и септември е най-трудно на родителите да накарат децата да си легнат. Те се оплакват, че ваканцията, както и по-дългите дни, променят създадените добри навици.

Много уместно преди началото на учебната година е отново да бъде определен подходящ час за лягане. Четенето на приказка за лека нощ много помага за това. Децата обичат познатите класики и щастливият край ги успокоява за по-добър сън.