Детски лагер и лятна академия обучават деца чрез забавна наука

P1170223
Снимка: Юнити Академия

Като част от новата ни рубрика „Летни занимания за деца 2016” ви представяме две летни програми, които включват детски лагер и лятна академия за малчуганите.

Интересното тук е, че тези две детски програми, предлагани от Юнити Академия, са базирани на книгата на Луси и Стивън Хокинг “Тайният ключ на Джордж за Вселената”. Тази страхотна книга показва на децата колко забавна може да бъде науката. Пред тях се разкрива един нов космос от звезди, планети, спътници и какво ли още не. Съчетава завладяващи и забавни приключения с много от удивителните научни факти за нашата вселена и планетите, включително и най-новите идеи на Стивън Хокинг за черните дупки. Чрез думите, илюстрацията, театъра, игрите и рисуването децата пресъздават невероятните теории в областта на съвременната квантовата механика и космология.

Летни детски лагери 2016:

Летен детски лагер “Младият Шекспир” 

От 12 до 21 юли 2016 година Юнити Академия провежда летен лагер за деца от 7 до 14 години, който ще включва: креативно писане (кратки разкази, есета), английски език (ролеви игри), рисуване (илюстрация), конструиране (изследване на оптичните явления  и експериментиране със светлината).

Летен детски лагер “Талантът обича всяко дете” 

От 22 до 31 юли 2016 година Юнити Академия провежда летен лагер за деца от 7 до 14 години, който ще включва следните занимания: театрално изкуство (актьорски тренинг и реализиране на представление), сценография и рисуване (подготовка на декори и аксесоари за пиесата).

По време и на двата лагера за децата се предвиждат още:

  • ежедневни игри на открито (плуване, футбол, волейбол);
  • конна езда;
  • преходи в планината и лагерен огън;
  • посещение на забележителностите във Велико Търново и Арбанаси.

Място на провеждане на летните детски лагери: Туристически учебен център “Момина крепост”, местност Ксилифор, гр. Велико Търново.

Мястото представлява учебен комплекс, създаден специално за провеждане на летни детски лагери. Разположен в сърцето на планината, в непосредствена близост до Велико Търново и резерват Арбанаси. Заобиколен от спокойствието на природата, на брега на кокетно езеро, комплексът предлага отлични условия за настаняване на децата, обширни поляни, спортни съоръжения на открито, библиотека, лятна сцена, база за конна езда и множество еко пътеки. На разположение на базата е и модерен комплекс с четири басейна.

Детска лятна академия

robo3
Снимка: Юнити Академия

Период на провеждане: 6 юни – 2 септември 2016 г.

Разположена на три етажа, в самостоятелна сграда, предлагаща сигурна и стимулираща среда за децата, Юнити Академия очаква малчуганите на адрес: гр. София, кв. Манастирски ливади, ул. Пирин 73.

 

Седмичен график: понеделник-петък:

grafik

QMCLOGOCENTAR1Летните детски програми са важна част в програмата на Юнити Академия, различни от популярните услуги, предлагани на пазара. Това, което ги отличава е ясната визия на Юнити Академия за промяната на образованието като съдържание и методика, промяна, която се диктува от изискванията на новото време и процесите на обединение на всички нива.

Методът „Деца обучават деца“

Изграждайки общ проект, децата влизат в различни роли – писатели, инженери, актьори, сценографи, сценаристи, художници, спортисти.  Така те сами променят своята гледна точка – от една страна се разширяват способностите за възприемане, а от друга тези за интерпретация, комуникация, поемане на отговорност и най-важното – предаване на уменията и знанията за изграждане на цялостен процес.

За контакт: Гр. София, ул. Пирин 73, тел: 0882 104 048, e-mail: academy@unity.bg., www.unity.bg

Comments are closed.