Финансовата грамотност става част от учебния материал

До края на учебната 2019/2020 година над 2050 ученици, организирани в 85 групи, ще научат как да съставят личния си бюджет и да правят разумен избор по отношение на финансите си.

Програмата “Нашите пари” започна през 2016 г. за учениците от девети до 11-и клас от общообразователните училища в цялата страна и е разработена с отчитане на местните характеристики на българското образование. Основната й цел е да включи финансовата грамотност в учебната програма на средните училища в България, с подкрепата и финансирането от български банки.

За да се подпомогне процесът на обучение на учениците, е разработен оригинален учебник, учебна тетрадка и книга за учителя по финансова грамотност, с помощта на издателство “Просвета”. Сред партньорите по проекта е онлайн платформата за учебни видео уроци и упражнения по различни теми – Уча.се . Има и специално обучение за учителите, които желаят да се присъединят към програмата “Нашите пари”.

За да бъде съдържанието по-привлекателно за учениците, е разработена и дигиталната платформа pocketscience.bg. През платформата учениците могат да гледат видео уроците, разработени от ucha.se, и да решават тестове. С помощта на pocketscience.bg, през изминалите няколко учебни години, над 230 000 български деца, в чиито училища няма обучения по програмата, също са повишили финансовата си грамотност.

Източник: novini.bg

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Коментарите са изключени.