До 50% за семейна почивка в Гърция, ако плащаме в брой

гърция

Българите може да получат отстъпки до 50% за почивка в Гърция, ако платят в брой. Гърците много силно се нуждаят от пари в брой и е въпрос на добри търговски умения да се спазари по-добра цена за почиващите българи, каза пред „Стандарт“ Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. „В тези дни, според данни на гръцките колеги, към някои части на страната има близо 70% спад на пътуванията. Но това не засяга българския туризъм“, каза Драганов.

Заради кризата в Гърция има висок процент на отказ от записвания за пътувания към страната, главно от западноевропейци, обясни той. Западноевропейците са притеснени от това да носят повече пари в себе си, особено когато става въпрос за по-големи отговорности – когато пътува семейство с деца и възрастни хора. Гладът за туристи в южната ни съседка е голям и се търси този, който плаща веднага и в брой. Хотелите и частните квартири са в конкуренция по между си. Затова отстъпките могат да са значителни и да достигнат до 50%, смята Румен Драганов.
Няма да има проблем с почивките на българите в Гърция, заяви още Драганов. „Няма промяна в начина на пътуването, а гръцкият туризъм ще продължи да работи независимо от кризата“. По принцип българите предпочитат да плащат в брой. А гърците не обичат кредитни карти още отпреди кризата. В малките хотели и частни квартири в Северна Гърция, където българите ходят най-често, и досега предпочитаха да се плаща в брой.