Гениален начин да накарате детето си да мие редовно своите зъби

 


 

Повечето деца не обичат да си мият зъбите или го правят с не особено голямо усърдие. Малчуганите обаче стават истински ентусиазирани, когато дойде ред на Феята на Зъбките, която носи изненади и парички за всяко паднало зъбче. Осъзнавайки този факт, родителите на 8-годишния Сам Уорън решават да предприемат един доста нестандартен подход, с който да мотивират своя син да е по-старателен относно своята дентална хигиена. За целта те пишат писмо до Сам от името на феята на зъбките, като доста находчиво и с чувство за хумор му дават да разбере, че неговото нехайство относно миенето на зъби никак не е добра идея.

Когато малкият Хенри се събужда, с изненада установява, че не просто е получил 1 паунд за загубения си зъб, но към сумата е добавено и писмо, написано от Феята на зъбките.

Ето какво гласи то:

 

 

ОТ ИМЕТО НА ФЕЯТА НА ЗЪБКИТЕ

“Уважаеми Г-н Уорън,

Това писмо цели да Ви информира, че Вашият паднал зъб е получен и беше депозиран в нашата система. Моля да имате предвид, че е налице забавяне по плащането за зъба, който загубихте наскоро и който ни предадохте.

Причината за това забавяне е напълно основателна и се дължи на факта, че зъбът пристигна при нас в не особено добро състояние. За да заплатим за зъбите, които получаваме, ние очакваме за тях да бъде полагана съответната грижа и поддръжка. За съжаление, Вашият зъб не беше в нужната кондиция и поради тази причина бе изпратен на комисия за по-нататъшно обсъждане и анализи.

По наше мнение, това лошо състояние на падналия зъб се дължи на факта, че не е измиван старателно с четка и паста и не му е отделяно нужното внимание и грижа. По повърхността на зъба бяха открити следи от Фанта, както и значително количество зърнени храни и шоколад. Всички тези съставки не са били отстранени от зъба с нужното усърдие и необходими техники за изчеткване. Препоръчваме ви да преразгледате хигиенните практики относно своите зъби възможно най-скоро.

Г-н Уорън, ние ще приемем падналия Ви зъб в това състояние, но за целта се нуждаем от уверението Ви, че следващият зъб, който ни изпратите, ще бъде отлично почистен и за него ще са полагани значително повече грижи. В противен случай ще бъдем принудени да преустановим всички плащания относно падналите зъби и да ви санкционираме със сумите, които Ви се полагат.

 

С уважение,

Феята на Зъбките

Източник: boredpanda.com

Вижте още:

Писмо от една учителка за подхода към „трудните“ деца

Как един милионер възпитава децата си така, че да не са разглезени

Експеримент с работещи майки и децата им просълзи милиони

Създаване на хигиенни навици у детето – миене на ръце и зъби, къпане, преобличане