Издателство пуска безплатни онлайн помагала за ученици от 1-ви до 7-ми клас


Издателство Клет България предлага на своя сайт www.klett.bg/библиотека специално разработена секция с части от учебни помагала в помощ на обучението у дома в условия на епидемия от коронавирус. Специално подготвените материали са готови за разпечатване, фотокопиранe и попълване по основните предмети от 1 до 7 клас, като базата с материали се обогатява постоянно.

Направените извадки на учебните тетрадки и помагала съответстват на учебния материал по месеци и се предлагат в PDF формат, позволяващ лесното отпечатване на цял раздел или част от материала на домашния принтер, което облекчава учебния процес както за учениците, така и за родителите в условия на дистанционно обучение. Целта на предприетата стъпка е  да се осигурят еднакви възможности на всички ученици за самоподготовка, дори когато по различни причини те не разполагат в къщи с печатните издания на учебните помагала. Елиминира се и нуждата от водене на записки или преписване в тетрадки и се пести време. Същевременно това е улеснение и за родителите, които имат желание да се включат и да подпомогнат обучението на своите деца в домашни условия – трябва само да изберат класа и предмета и директно да разпечат материала, готов за работа.

Всичко това е допълнение на предоставения от издателство Клет България Дигитален пакет за подкрепа на учителя при работа от вкъщи, който надгражда популярния сред преподавателите и иновативен пакет от началото на годината, наречен “Заедно до върха 2020”.

Отчетените над 140 000 посещения в платформите на „Клет“ за електронно обучение в пиковия период 15-21 март потвърждават,  че комбинацията от електронни и печатни материали е успешен модел на обучение и преподаване от разстояние.

За изтегляне на безплатно съдържание е необходима единствено регистрация  на сайта на издателство Клет България.

Коментарите са изключени.