Как да си направим снежен човек от пластмасови чаши

snezhen-chovek-ot-chashi1

Коледа наближава, идва и времето да украсим дома си и да го изпълним с коледно настроение. Ако сте решили да заложите на нещо забавно и нестандартно, което да се превърне в повод за радост на вашите деца, ето една страхотна идея – снежен човек от… пластмасови чаши. В творческото начинание можете да включите и своите малчугани, за тях със сигурност ще е интересно и вдъхновяващо.


Какви материали са ни необходими?snezhen-chovek-ot-chashi2

  • Телбод
  • Телчета за телбод
  • Пластмасови чаши – малък и по-голям размер (около 130 броя малки и 130 броя големи)

За декорацията:

  • Прежда
  • Картон
  • Зимен шал, шапка и каквото друго ви дойде на ума 🙂

Начин на изработка – снежен човек от пластмасови чаши

Започнете поставяне на пластмасовите чашки една до друга с помощта на телбода, докато не получите пълен кръг. Трябва да направите това на равна повърхност, върху пода или на масата, за да може вашият снежен човек да е равен в краищата.

snezhen-chovek-ot-chashi3

След първия кръг, направете следващия върху него и ги захванете с телбода. Важна е големината на първия кръг, той определя големината на вашия снежен човек. Продължавате така до получаването на „тялото“.

Както знаем, снежният човек има нужда от две части (глава и тяло), така че – трябва да съединявате пластмасови чашки, докато не получите първата по-голяма полусфера (тялото).

snezhen-chovek-ot-chashi4

Нужно е да продължите да повтаряте същите стъпки и за главата, но помнете – сферата трябва да се направи с по-малък размер чаши.

Когато сте готови, захванете „главата“ върху „тялото“. Вашият снежен човек е готов за декорация.

Декорация на снежния човек:

Можете да му сложите красив шал с цвят по избор (добре би седял червен, оранжев или зелен). Може да изрежете хартиени кръгчета или да направите топче от прежда, които да използвате за оформянето на очите и копчетата.

За носа направете конус от оранжева хартия или използвайте истински морков. Може да използвате лепило или телбода за закрепване на декорацията.

Ако искате да направите нещо повече с вашия снежен човек и да го превърнете в истински шедьовър, може да поставите коледни лампички зад тялото, за да бъде по-очарователен през нощта. Важно условие е лампичките да са с много слабо нагряване, за да не се стигне до инцидент.

snowman-5

Ето и видео с нагледни инструкции за направата на нестандартен снежен човек от пластмасови чаши:

Вижте още:

10 страхотни идеи за коледна декорация от подръчни материали

7 любими детски коледни песнички

Спомен за Коледа от детството

10 прекрасни цитата, свързани с Коледа

­