Националният конкурс “Рецептите на баба”

национален конкурс Рецептите на баба 2015, списание Родител, roditel.bg

Броени дни остават до финала на националния конкурс за детска рисунка и литературна творба “Рецептите на баба”, а с идването на астрономическата пролет могат да навлязат още интересни сюжети в детските творби. Конкурсът стартира преди два месеца и дава възможност на подрастващите от цялата страна, дори от най-отдалечените краища и най-малките селища, да изявят таланта си да рисуват и да пишат.

Целта на инициативата e да събуди интереса на децата към традиционните ценности на българина – фолклор, традиции, кулинария, предадени от техните родители и учители.

Радостното е, че в Националния дворец на децата в София се получиха хиляди картини, стихове и разкази. До 31 март остават броени дни, когато е финалът на Седмия национален конкурс за детска рисунка и литературна творба на кулинарна тематика “Рецептите на баба – 2015 г.”

Всички момичета и момчета, които искат да участват в конкурса, нека изпратят творбите си на адреса на Национален дворец на децата – София бул. “Ал. Стамболийски” № 191 – за конкурса “Рецептите на баба”.

Необходима е информация за участника: трите имена, възраст, училище или школа, преподавател, адрес и телефон за връзка, електронна поща.
На 6 април жури от художници, преподаватели по рисуване, литератори, журналисти и видни общественици ще оцени и класира рисунките в трите възрастови групи – до 7 години, от 8 до 10 години и от 11 до 14 години.

Победителите ще бъдат наградени на 17 април в Националния дворец на децата. Церемонията ще се състои съвместно с награждаването на отличените в националния конкурс за детско приложно творчество “Лазарка, мома гиздава”, организиран от Националния дворец на децата.
Конкурсът „Рецептите на баба“ се организира от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите -7 (А.Р.И.З.-7), съвместно с Националния дворец на децата. „Рецептите на баба“ има статут на Национален форум и е част от календара за извънучилищни дейности на МОН./БЛИЦ

Comments are closed.