Пускат децата и родителите за определени часове в парковете?

Better Writer Ad

Столичният кмет Йорданка Фандъкова призна, че  голямата ѝ болка са децата в извънредното положение и заради това е направена подготовка, за да могат да излизат в парковете и градините в определени часове.

Все пак още чакало разрешение от Националния щаб за борба с коронавируса, защото „никой няма да ги пусне на своя глава, защото не иска обвинения, че е причина за нови заразени“.

Фандъкова и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова инспектираха разширението на Околовръстния път.

12 са ключовите инфраструктурни проекти в София, които се развиват по график, каза тя.

„Развитието на града трябва да продължава, но трябва да се съобразим и със ситуацията“, каза Фандъкова.

Въпреки това в условия на кризата ще се наложат и икономии.

„В тази ситуация всеки се лишава с нещо. Ние ще се лишим с част от средствата за малки улици. Предвижда се те да са по-малко със 7 млн. лв.“, каза кметът на София.

„Сега смятам с актуализацията на бюджета, че ще можем да си гарантираме годината, но ще ни трябва и втора актуализация и тя ще е след юли месец“, коментира Фандъкова.

“Използваме и по-малкия трафик, за да стартираме и проектите, които са заложени за тази година. Работим по проекта “Искърско шосе“, започна и изграждането на колектора по ул. “Сребърна“, обясни тя.

Участъкът от бул. „България“, който започва да се ремонтира от утре, трябва да приключи за 20 дни.

А решенията дали синя и зелена зона да са безплатни по време на извънредното положение, кметът каза, че решенията се взимат седмица за седмица.

Фандъкова съобщи още, че е приела оставката на заместникът си по екологията и до десетина дни ще стане ясен кой ще е новият.

Досега постът се заемаше от Йорданка Христова, която още от миналата година е искала да напусне по лични причини.

Източник: Dnes.bg