Родители на протест срещу маските в училищата

деца маски в училище

Два протеста против маските и изолаторите в училищата, подготвят родители преди началото на учебната година. Те ще се проведат на 14-и и 15-и септември пред МОН и МЗ в София. Очаква се да има демонстрации и в други градове на страната.
„Ние не сме екстремисти. Борим се носенето на маски да бъде пожелателно, а не задължително“, заяви пред bTV един от организаторите на родителския протест в София Милко Божанков.


Според него, няма нито едно клинично изследване в цял свят за това, че маските предпазват дори на 60%. За сметка на това има много клинични изследвания, които доказват, че маските вредят не само заради въглероден диоксид, но вредят емоционално и психологически на децата“.

Божанков е категоричен, че няма да пусне своите деца, които са в малките класове, с маски на училище. По думите му, ако имаше полза от маските, „те вече щяха да са унифицирани и от един материал.
„Моите деца са се срещали с по-опасни вируси от COVID-19“, заяви друг родител – майка, която се тревожи повече от това, че маските ще „бъдат компрометирани“, тъй като ще падат на земята, а след това децата пак ще ги слагат на устата си.

Очаква се в столицата да се съберат около 500 души.

Източник: Dnes. bg