Събития за деца на 1 юни 2019 – Русе

Къде да заведем детето на първи юни, ако сме в Русе? Ето какви събития и забавления за деца се предвиждат по случай Международния ден на детето в Русе:


Денят на детето 1 юни ще предложи на русенските малчугани редица събития, които да ги забавляват и да им създадат празнично настроение. Русе Медиа предлага програмата на различните институции, за да може родителите да изберат къде да заведат своите деца.

 

Безплатна пица по случай 1 юни

 

На 1 юни между 11:00 и 12:00 часа пицария Моцарела Пристан ще подарява пици на парче на три места в центъра на Русе:

– До сухия фонтан пред сградата на Операта в Русе.

– До фонтана пред общината

– До емблематичната фигура на цигуларчето на площад „Хан Кубрат“.

Екипът на пицария Моцарела Пристан е загрижен за проблемите на младите семейства. В тази връзка искаме да привлечем вниманието на обществеността към сложните условия за отглеждане и възпитание на децата.

*При лоши атмосферни условия мероприятието ще се проведе на следващия ден.

 

Детски празник „При нас е весело!“ пред общината в Русе

 

На 1 юни – Международния ден на детето, от 17:00 ч. пред Община Русе, Общинският детски център за култура и изкуство кани русенските малки и по-големи деца на общоградски празник „При нас е весело!“

Водеща ще бъде актрисата от ДТ „Сава Огнянов“ Ралица Константинова. Ще има много игри и конкурси и богата концертна програма с формациите на ОбДЦКИ: „Мираж“, „Арт денс класик“, ДВГ „Слънце“, Школа по салса, Фолклорните ансамбли „Здравец“ и „Русчуклийче“, като ще има и традиционната детска дискотека.

Осигурени са много награди, лакомства и сладоледи, предоставени от спомоществователи!

При лошо време празникът ще се проведе в Голямата зала на Доходното здание.

 

Приказки с неочакван край ще ни покажат на 1 юни малчуганите от всички 19 общински детски градини

С приказно шествие в 10:30 часа ще започне празникът на децата, организиран от Община Русе с участие на деца и педагози от всички 19 общински детски градини. Приказни сюжети от световни и български народни приказки в пъстро дефиле ще преминат по улица „Александровска“ от Халите до площад „Свобода“, където в 11:00 часа на пет сцени едновременно децата ще отворят вълшебния свят на приказките.

Детските градини ще са групирани в пет трупи за сладкодумни разказвачи и приказни персонажи, като на всяка сцена публиката ще бъде изненадана от нови сюжетни линии на вечните приказни разкази и легенди, така както децата биха искали да се развива приказката, нейната фабула и развръзка. Почитателите на приказки ще могат да видят интересно преплитане между различни разкази, фантазии и пълна свобода на детското въображение. Сладкодумниците с чувство за хумор пък ще ни изненадат със смешни интерпретации и много забавни сценични решения. Идеята на педагозите е децата да тренират своето въображение като едно от фундаменталните умения за успешно развитие в годините на познание, които им предстоят. От друга страна – да дадат хоризонт на детската фантазия да твори и създава с новаторски дух и увереност.

В спектакъла ще участват общо над 150 деца от ДГ „Пинокио“, ДГ „Русалка“, ДГ „Детелина“, ДГ „Здравец“, ДГ „Звездица“, ДГ „Пролет“, ДГ „Радост“, ДГ „Слънце“, ДГ „Чучулига“, ДГ „Червената шапчица“, ДГ „Зора“, ДГ „Иглика“, ДГ „Снежанка“, ДГ „Ралица“, ДГ „Роза“, ДГ „Синчец“, ДГ „Незабравка“, ДГ „Райна княгиня“ и ДГ „Приказен свят“. Сцените ще бъдат разположени пред Паметника на Свободата, алеята до хотел „Дунав Плаза“, пред фонтана до Операта, пред Доходно здание и пред сградата на Община Русе.

 

Алея на приказни герои и безплатен спектакъл в Кукления театър

Скъпи приятели, и тази година на 1 юни ще Ви посрещнем с хубави емоции и ще Ви подарим много приятни моменти!

Заповядайте да споделим заедно този специален ден, за който сме Ви подготвили: алея на приказни герои, спектакъла „Голямото пътешествие на малкото крокодилче“ и миниатюра по „Дядовата ръкавичка“ на Елин Пелин, с която ще Ви поздравят най-малките сладури от Детска театрална школа „Патиланци“ при Куклен театър – Русе!

Също така, ще имате шанса да спечелите едно безплатно посещение на спектакъл по избор от програмата ни за месец юни! Печелившите ще бъдат изтеглени на финала.

Започваме в 10:30! Очакваме Ви! ВХОД СВОБОДЕН

Драматичният театър представя „Приказките на баба“

Спектакълът „Приказките на баба“ ще представи Драматичният театър на 1 юни от 11 часа . Драматизацията е по приказките на Елин Пелин „Трите баби”, „Чохено контошче”, „Цар Шишко”.

Постановката е на Любомир Кънев, участват актьорите Надя Банчева, Ясена Господинова, Дайана Михайлова, Александър Узунов. Входът е свободен.

*Билети с назначени места трябва да бъдат взети от касата на театъра! Капацитетът на залата е 178 места.

1 юни 2019 в МОЛ Русе

Калейдоскоп от пъстри събития готви за Дена на детето Мол Русе.

От 10 до 13 часа ще се проведе ателие „Малките майстори“, което ще предложи забавни и интересни игри – рисуване на маски, крафт ателиета и др.

От 14 до 15 часа на 3 етаж в търговския център любознателните ще научат много факти за човешкото тяло и науката. За да може преживяването да е пълно, са подготвени специални тениски, занимания с „3D реалност“ и приложение, с което в реално време всеки сам може да мери сърдечния си ритъм.

От 15 до 16 часа ще завършим със Слайм работилница /забавно моделиране със специален тип желиран материал – б.р./, където ръцете може малко да се поизцапат, но в замяна забавлението ще е първокласно.

А накрая идва десертът – концерт на една от най-обичаните от младата публика групи „СкандаУ“ от 19 часа на паркинга на мола.