Събития за деца за 1 юни 2019 в София

Къде да заведем детето на първи юни, ако сме в София? Ето какви събития и забавления за деца се предвиждат по случай 1-ви юни 2019, Международен ден на детето, в Столицата:

Детски панаир за 1 юни 2019 в София

За поредна година празнуваме 1-ви юни с 60 безплатни ателиета за деца пред Народния театър
Детски панаир отбелязва 140-та годишнина на столицата с тематични ателиета

Над 60 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което по традиция ще се проведе на 1-ви юни пред Народния театър „Иван Вазов”. Съорганизатори на събитието са Фондация Изиарт и Столична община, а всички инициативи за празника на детето са с вход свободен. Детски панаир стартира преди осем години с подкрепата на Фондация Америка за България, като до момента са реализирани над 40 събития в над 15 града.

Предвидените работилници за 1-ви юни ще се провеждат в рамките на целия ден от 11.00 ч. и 20.00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. По традиция Фондация Изиарт е изработила и специално създадени игри за музеите – децата ще могат да станат откриватели в Музей за история на София, Институт за етнография и фолклористика с Етнографски музей, Софийска градска художествена галерия, Национален Природонаучен музей.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, калиграфия (за писане на глаголица). Тази година  са включени и няколко нови ателиета – по тъкане, любопитни техники по неврографика и цианотайп.

 

1 юни 2019 – празник на детето в Южния парк

По случай 1 юни – денят на детето, Столичната община, Направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ организира празник, на който деца от различни социални групи ще се веселят заедно по случай техния празник.

Специално организирана театрална и концертна програма ще достави празнично настроение на децата и техните придружители. Децата ще имат възможност да участват в забавни игри и викторини, в арт ателие ще изработват и оцветяват различни фигури, а аниматори ще рисуват лицата им като любими герои, с което ще им доставят радост и забавление. Всички ще получат лакомства и подаръци.

На празника, в специално разположени шатри, представители на различни неправителствени организации – доставчици на социални услуги на територията на Столичната община ще популяризирате своята дейност пред широката общественост, ще представят творчески, образователни и спортни активности в подкрепа на деца и младежи в нужда, както и изложба на на ръчно изработени изделия.

Събитието се провежда под патронажа на заместник-кмета на Столичната община – Албена Атанасова, на 1 и 2 юни /събота и неделя/ от 10 до 18 часа.

Мястото е Южен парк – Английска поляна /между бул. Петко Ю. Тодоров и ул. Бяла черква, на главния вход от към бул. Витоша/.

Зоологическата градина със забалвения за деца по случай 1 юни

Скъпи приятели,
заповядайте в Софийската Зоологическа градина на 1 юни – Денят на детето, за да се забавляваме заедно!

1 юни в Софийската Зоологоческа градина, от 10:00 до 14:00 часа, откъм Централният вход.

забавни игри и кътове
срещи с наши приятели и партньори
състезания

 

1 юни в Борисовата градина

На 1 юни 2019 г. в Борисовата градина ще се проведе спортен празник  «Парк на децата, свободата да спортуват», който е част от инициативата «София – европейска столица на спорта» и се реализира съвместно с «ЕС Медиа» АД.

Спортният празник цели да покаже пригодността на градската среда и в частност достъпността на парковете като място за спорт сред подрастващите. В събитието са включни състезания по лека атлетика, футбол, тенис, волейбол и стрийт баскет, които ще се реализират в алеите на Борисовата градина.

  1. Футбол – ще се проведе турнир от сформирани предварително или на място отбори от ученици под надслов «Точен шут»
  2. Лека атлетика – ще се проведе лекоатлетически турнир в алеите на Борисовата градина
  3. Баскетбол – ще се проведе стрийт баскет турнир на паркинга пред стадион «Българска армия»
  4. Волейбол – ще се проведе волейболен турнир в алеите на Борисовата градина, в близост до стадион «Българска армия», на две до четири мрежи
  5. Спийдминтон и тенис на маса – ще се проведат турнири в изброените спортове в алеите на Борисовата градина, в близост до тенис комплекса „Левски – Спартак“.

 

На 1 Юни в Борисовата градина с National Geographic Kids

За поредна година, любимото списание на децата събира най-любознателните малчугани в нашият Клуб на Малките Откриватели. Тази година обръщаме специално внимание на Еко Темата и заедно с нашите деца сме съсредоточили усилия да опазим природата и нашата планета – защото я обичаме такава каквато е!

Символът ни тази година е четирилистна детелина – с което се надяваме да си донесем късмет в борбата с опазването на природата. Търсете четирилистната детелина на National Geographic Kids – освен късмет, те ще ви донесе познания, които освен в живота, ще ви помогнат с решаването на задачите в шатрата на National Geographic Kids.
Разделно събиране на отпадъци, съвети за екосъобразен начин на живот, как да се грижим за природата, как да рециклираме, защо да рециклираме, ЗАЩО да сме ЕКО  – всички тези „познания“ ще съпътстват тазгодишното турне на NG Kids, защото е важно децата от малки да знаят, че планетата ни е една и е за всички!

Празник на детето в парка „Заимов“

Радио FM+ и Столична Община – Район Оборище ви канят на детски купон по случай деня на детето! Елате в събота, на 1 юни от 11часа в парк „Заимов“ за нашия Празник на детските усмивки. Доведете децата, приятелите си и домашните любимци, за да се забавлявате заедно с Радио FM+ и Столична Община-Район Оборище!

1 юни, 11 часа, събота, парк „Заимов“

Ще бъде много весело, с подаръци и игри за всички деца. Вземете и ролерите за едно мини състезание, защото това е Празник на детските усмивки! Бъдете с нас, за да видите на живо виртузония цирков артист от Франция Пол Кийтън; рап любимецът Секта; младата и талантлива Ева Пармакова и страхотните водещи от Радио FМ+ Калина Стефанова и Калин Кирилов.

1 юни 2019 в парк „Дружба“

Заповядайте на 1-ви юни – Денят на детето, на “Езерото” в Дружба 1, където ще станете част от приказната програма на Театър БХАЛГ и Община Искър!

“Супер Марио” е приключение за малки или пораснали деца. Една увлекателна детска пиеса по мотиви от емблематична и развлекателна за поколения наред, едноименна видеоигра на Шигеро Миямото, за конзолата НИНТЕНДО.

Спектакълът представлява една история за смелостта, за доброто и злото, за вярата, борбата и дори за любовта, като всичко е представено по един напълно различен начин, обгърнато с детското въображение и представи.

Начало 17:00 ч.
Дружба 1, “Езерото”

1 юни в Музейко – вход свободен!

С какво се хранят астронавтите? Какво виждат животните? Какви тайни крият камъните? Знаеш ли колко тежиш на Марс? А можеш ли да надскочиш пантера? Ела да празнуваш 1 юни в Музейко и разбери! По случай детския празник Музейко отваря безплатно врати за своите малки и големи приятели, които ще имат възможност да преживеят един незабравим ден с вълнуващи занимания.

От 11:00 до 19:00 ч. всички деца и любопитни възрастни, които обичат да изследват и преоткриват света, ще могат да се запознаят с новите открития в света на науката, екологията, комуникациите и изкуствата. С помощта на истински учени младите откриватели ще пропътуват хиляди години из етажите на минало, настояще и бъдеще, а в края на деня ще знаят безброй любопитни факти за живота на планетата.

Музейко, ул. Проф. Боян Каменов № 3, София 1700

Ден на детето в TechnoMagicLand – вход свободен!

В деня на детето всички деца между 7 и 14 години посещават Детски интерактивен център за наука и технологии „TechnoMagicLand“ безплатно!

Центърът ще работи след 14:00 часа с удължено работно време до 20:00 часа (касата затваря в 19:00 часа). Можете да разчитате на интересна програма от демонстрации, която ще бъде обявена в календара на демонстрациите и във всички комуникационни канали на Центъра. Допълнителна информация за часовете на планираните демонстрации ще е достъпни на адрес: https://technomagicland.com/bg/visits-calendar?showDate=1.6.2019

Не е необходимо да правите предварителна резервация! Децата до 12 е необходимо да доведат пълнолетен придружител.

Безплатен куклен театър за деца по случай 1 юни

По случай Международния ден на детето 1-ви юни, Столичен куклен театър ще поднесе своя подарък за децата – вход свободен за всички представления! Билети ще плащат само родителите.

В салона на ул. „Гурко“ 14, малките зрители ще могат да гледат представленията „ПРИКАЗКА ЗА ПОПА И НЕГОВИЯ СЛУГА ГЛУПАН“ от 12.00 ч. и „НИЕ, ВРАБЧЕТАТА“ от 17.00 ч.
В празничния ден, малчуганите ще могат не само да се потопят в магията на кукленото изкуство, но и да се запознаят с любимите си актьори от двата спектакъла, които ще им покажат отблизо какво точно се случва зад кулисите на театъра, преди куклите да оживеят на сцената.

Поради големия интерес, каним всички родители да направят предварителна резервация на своите билети на касата на театъра на ул. „Гурко“ 14.

1 юни – куклено шоу и караоке за деца в Paradise Center

1 ЮНИ С МАРГАРИТКА! Специално за Деня на Детето! Елате на Куклено Мъпет Шоу и Караоке за децата с Маргаритка и Приказки без край! София 1-ви юни, Paradise Center, точно в 16:00!

Главни участници в шоуто са любимите на децата Биби, Мими, Бухалче и Маргаритка. Четиримата са истински звезди в света на най-малките и те ще разкажат на живо и с видео за най-важните навици в живота на децата, ще забавляваме, ще се смеем, ще се учим и всички ще попеем на най-обичаното “Караоке на Маргаритка”!

По време на кукленото шоу, в реални, забавни и смешни ситуации героите учат децата “Защо е толкова важно да си мием ръцете и зъбите?”, “Какво означва да се наспим и нахраним добре?”, “За какво са якето и ръкавиците през зимата?”, “Защо трябва да се носи шапка на слънце през лятото?”, “Какво означава да уважаваме околните?”.

Игри и забавления по случай 1 юни в България Мол

С много изненади, детски усмивки, игри и забавления ще посрещнем 1 юни в Bulgaria Mall. Пъстра програма очаква вашите малчугани през празничния съботен ден – рисунки на лица, рисуване на картини с L’ Artistique – Paint Atelier by M.D., танци и детски концерт с любими песни с възпитаниците на MUSIC PLAY, забавни куклени театри, интерактивно шоу „Мистериозната гора на магьосника Мерлин“ с Nutty Scientists Bulgaria и ще имате възможност да се потопите в света на игрите с Pulsar.

Очакват ви още изненади от детски център PlayPark, също страхотни забавления с екипа на Boomerang и специална фото будка.

Заповядайте на 1 юни от 11:00ч. до 18:00ч. в Bulgaria Mall

1 юни в Park Center!

Тази година празникът е от деца за деца, с любезното съдействие на Българска федерация по художествена гимнастика.
•    Малките гимнастички от клуб „София Спорт“ ще представят своето великолепни съчетания в костюми на миньони, мишлета, зайчета, патета и др.
•    Народни хора ще ни представят талантливите деца от детски ансамбъл за народни танци „В Шоплука“;
•    Шеметни танци на децата от школа „Естрея“.

Водещ на събитието ще е най-добрият татко на България – Симеон Колев. Той ще раздава подаръци, щедро предоставени от магазините в Park Center. Специален гост ще бъде Орлин Павлов.

Празникът започва точно в 11:00, в централното фоайе на партера в Park Center. От 13:00 да 15:00 часа на ет. 3 пък всяко дете ще може да се включи в работничка за рисунка на лице, осигурено от Capella Play.