Събития за деца на 1 юни 2019 – Велико Търново

Къде да заведем детето на първи юни, ако сме във Велико Търново? Ето какви събития и забавления за деца се предвиждат по случай Международния ден на детето в Велико Търново:


Празник на детето в парк „Дружба“

За предстоящия празник 1 юни – Международен ден на детето Община Велико Търново организира голям празник за малчуганите под мотото „Приказно ревю”.

Празникът ще се проведе от 17.30 ч. в парк „Дружба” в града, а при лошо време – в голямата зала на Общината.
Програмата включва нестандартно модно ревю, в което ще вземат участие над 150 деца и младежи от младежките центрове и социални услуги, функциониращи на територията на общината. Като истински модели, малчуганите и учениците ще дефилират с изработени от тях тоалети на приказни герои. Облеклото е направено от подръчни и рециклирани материали.

Риболовен турнир по случай 1 юни 2019 във Велико Търново

Риболовен турнир ще зарадва децата на Велико Търново. Надпреварата е организирана от Съюза на ловците и риболовците в България и ще се проведе на езеро „Света гора“ на 31 май и 1 юни. Турнирът е посветен на 135-годишнината от създаването на организирано ловно движение в България, а участниците трябва да бъдат на възраст между 7 и 14 години.

Отборите ще включват по трима състезатели, възможно е да участват и индивидуални риболовци. Записването на желаещите да премерят сили в надпреварата с въдици ще се осъществява в училищата на територията на Велико Търново и общината до 28 май.

В 12,00 ч. на 31 май ще започне тренировката, в която младите риболовци могат да се включат по желание. Официалното откриване на турнира по улов на риба на плувка е на 1 юни в 10,00 ч. Четири часа по-късно ще се състои церемонията по награждаване. Предвидени са отборни и индивидуални отличия, също награди за най-голяма и най-малка риба, за „Карък на състезанието“ и др.

Участието на децата е безплатно

1 юни 2019 в МОЛ „Велико Търново“

Празникът ще започне сутринта с фейспейнтинг и правене на животни от балони. И ако това Ви се струва невероятно, почакайте да видите шоуто на магьосника Мокус!

На обяд пък ще търсим най-добрите певци и танцьори – големите също могат да се включат, стига да не са забравили радостта от изпълнението на детски песнички.

По същото време ще играем риалити играта „Влез в приказката“ – ако имате късмет, може дори да си спечелите награди от нея.

За финал отново ще има фейспейнтинг и балони животни.

А, и още нещо – не закусвайте, защото ще има захарен памук на корем. И още мно-о-ого изненади.

Програма:

10:00 – 11:00 Фейспейнтинг и правене на животни от балони

11:00 – 11:30 Магическо шоу с фокусника Мокус

11:30 – 13:30 Търсим най-добрия изпълнител на детски караоке песни (за малки и големи)

13:30 – 14:00 Търсим най-добрия танцьор (за малки и големи)

11:30 – 13:30 Реалити игра “Влез в приказката“ (за големи и още по-големи)

14:00 – 14:30 Награждаваме певците, танцьорите и печелившите от “Влез в приказката“

14:00 – 16:00 Фейспейнтинг и правене на животни от балони