Събития за деца на 1 юни 2019 – Стара Загора

Къде да заведем детето на първи юни, ако сме в Стара Загора? Ето какви събития и забавления за деца се предвиждат по случай Международния ден на детето в Стара Загора:

Весел празник „Играй с приятели“ организира Община Стара Загора за най-малките жители на областния град по повод 1 юни – Международен ден на детето. Той ще започне в 10:00 часа в парк „Пети октомври“. На сцената ще се изявят представители на 18 детски градини.

Присъстващите ще чуят изпълнения на детски и народни песни. Ще се насладят на фолклорни и латино танци.

На централната алея ще бъдат разположени арт ателиета, представени от школите по изобразителни изкуства на Център за подкрепа за личностно развитие и школите по чужди езици и изобразително изкуство на НЧ „Родина 1860“.

Децата ще могат да се забавляват и с Клуб „Забавна астрономия“, Ателие „Млад археолог“ на Регионалния исторически музей Стара Загора и игри по шахмат, представени от Клуб по шахмат „Тракийско конче“ при НЧ „Георги Бакалов 1933 г.“.

На 1 юни от 11:00 часа в парк „Артилерийски“ и на 2 юни от 17:00 часа в парк „Пети октомври“ ще има детски концерти на Вокална студия „Розов свят“ и Детско-юношески фолклорен танцов състав „Броеничка“ при Фолклорна танцова школа „Броеница“.

На 1 юни от 17:00 часа, пъстър празник ще събере любители на кучета и техните компаньони на поляната до кучешката градина в парк „Зеленият клин” в Стара Загора. Събитието предвижда забавни демонстрации с кучета, игри с децата и много награди, песни и танци, изпълнени от талантливите малки старозагорчета от Детско-юношеска танцова студия „Броеничка” и ВГ „Звездопад”. Организатори са Кучешко училище „Кучилище”, с подкрепата на Община Стара Загора.

За първи път в програмата ще има конкурс „Моят прекрасен домашен любимец”, в две категории – екстериор и послушание. Специално в празника ще се включат с демонстрация полицейските кучета, а за всички деца и гости ще има информационна зона, в която ветеринарни специалисти ще дават съвети за добра грижа и хигиена, профилактика и хранене на техните домашни любимци.

1 юни в МОЛ Галерия в Стара Загора

LCWaikiki отправя творческо предизвикателство към децата на тема „Аз обичам природата и я пазя чиста“ на Първи юни.

Малките художници могат да развихрят фантазията си и да донесат в обектите на LC Waikiki своите рисунки, които ще бъдат включени в „Детска галерия на LC Waikiki“ и изложени.

Шарени Щуротии и много забавления и подаръци за малките ни приятели ви очакват на 1 юни от 13:00 часа.☀️
Заповядайте в специално подготвения от Комсед кът, за да се забавляваме, сглобяваме и празнуваме заедно.
Празникът няма да мине и без изненади и награди, които ще се раздават на кръгъл час. А в края на този щур ден един късметлия ще спечели велосипед по избор от магазин Комсед..
Празникът ще бъде незабравим