Събития за деца за 1 юни 2016 в София

Ето какви инициативи и забавления за деца са предвидени по случа Деня на детето в Столицата

деца детска градина ясла имунитет

Безплатен куклен театър за 1 юни

Децата ще гледат безплатни представления в Столичния куклен театър по случай Международния ден на детето – 1 юни. Малките зрители могат да избират между „Някои могат, други – не“ със специалното участие на Поли Генова, което ще се играе от 12.00 ч. в салона на ул. „Гурко“ 14 и „Аладин и вълшебната лампа“ – авторски моноспектакъл на Димитър Тодоров по „Приказки от 1001 нощ“, което е по същото време в салона на бул. „Янко Сакъзов“. И в двата салона малчуганите ще влизат безплатно, вход ще плащат само родителите.


 

Детски панаир пред Народния театър на 1 юни

Над 60 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което ще се проведе на 1-ви юни пред Народния театър „Иван Вазов”. Работилниците ще се провеждат в рамките на целия ден от 11.00 ч. и 20.00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. Децата ще могат да станат откриватели в Национален археологически институт с музей, Национален природонаучен музей, Университетски ботанически градини – София, Музей по палеонтология и исторична геология на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Музея по минералогия, петрология и полезни изкопаеми, Институт за етнография и фолклористика с Етнографски музей и Софийска градска художествена галерия.

По време на Детския панаир са предвидени работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – физика и химия със специално разработено ателие по наука, в което децата ще могат да се запознаят със свойствата на водата. В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, тенис, футбол, шах.

 

Цитково шоу в Sofia Ring Mall

Цирково шоу с участието на звезди от цял свят очакват децата в Sofia Ring Mall на 1 юни. Събитието ще включва уроци по жонглиране и фокуси, конкурс за Мини Мис и Мистър са само част от изненадите, които молът е подготвил за празника.

10 циркови артисти от България, Гърция, Сърбия, Франция, Испания, Чили, Уругвай, Индия и Япония ще забавляват гостите на Sofia Ring Mall от 15 до 20 ч. на 1 юни на сцената до магазин notosgalleries.

 

Състезание за деца и родители по случай Деня на детето в Музея за история на София

Музеят за история на София ще отбележи празника на детето – 1 юни, със състезание за деца и родители, съобщават от музея.

Играта ще се състои на 1 юни между 11.00 и 19.00 часа. Тя включва движение по предварително зададен маршрут, който трябва да бъде изминат възможно най-бързо.

Родителят/придружителят и детето имат за задача да открият и заснемат определени детайли от София. Колкото по-бързо се справят, толкова по-голям шанс имат да влязат в челната десятка.

Класиралите се до десето място деца с родители/придружители ще получат безплатна поименна членска карта за детския клуб на музея и ще бъдат неговите основатели. Картата осигурява едногодишно безплатно посещение на музея и 50 на сто намаление за ателиетата. Класирането в състезанието се определя на базата на вярно посочени детайли от загадката.

 

Спондж Боб и малкия Никола ще забавляват децата за 1 юни

Любимите на малчуганите герои Спондж Боб и малкия Никола ще се забавляват заедно с малчуганите по случай Деня на детето на 1 юни в клуб „Перото” – НДК. Сценарият на двете представления следва съдържанието на съответните книжки от поредиците на издателство „Колибри”.

Празникът стартира от 17 ч. на 1 юни и ще продължи до 19 ч., като са поканени и мама и татко, които тайничко си мечтаят за щуро детско парти.

 

„Грозното патенце“ в „Ателие 313“ – вход за деца – свободен

Спектакълът по Х. Кр. Андерсен е от 17 часа, а входът е свободен. От приказката хлапетата ще научат как едно неуспяло в „кариерата си на пазител“ ангелче ще израсне и ще се промени.

 

1 юни в Музейко

За да стигне времето за игри и забавления по случай празника, Музейко ще е отворен до 20 ч. на 1 юни.  На паркинга на Музейко от 11до 16 часа са супермашините: Пожарникарската автомеханична стълба, Пожарен автомобил, Аварийно-спасителен автомобил, Кола на бъдещето – Електромобил Renault.

Освен че както обикновено в Музейко всичко ще може да се пипне, изпробва и да се задават всякакви въпроси, децата ще се срещнат със супергероите от Първа помощ и телефон 112, които са подготвили специални игри, с които да запомним най-важното, което трябва да знаем, за да извикаме за помощ. Предвидени са и множество ателиета и работилници  за деца от 5 до 8 години и такива от 8 до 12-годишна възраст.

 

1 юни в Paradise Center с игри, забавления и концерт на Поли Генова

От 11 до 15 ч.децата могат да се забавляват и в Paradise Center, където да изберат  един от най-веселите костюми за парти, да се снимат и да получат снимка-магнит.

От 13 до 15 ч. предстоят рисунки по лицата на малчуганите, които ще могат да се забавляват с най-веселите маски.

Ще има снимки с анимационните герои Мини-Маус, Мечо Пух, Миньона Кевин или пък приказните принцеси, а също и  празничен концерт с най-актуалната тийн изпълнителка Ева с начало 15. 30 ч.

Всеки малък приятел на Paradise Center може да се запише за участие в детско модно ревю, организирано от LC Wikiki. Всеки записал се и участвал в ревюто, ще бъде професионално заснет от фотограф.

Предвидено и е детско модно ревю и детска работилница за оцветяване на модни скици със специални награди и подаръци.

Концертът на Поли Генова в Paradise Center по случай Деня на детето е от 19  ч.

 

1 юни в Борисовата градина с благотворителен концерт

На 1 юни от 18 ч. до 20 ч. на Лятната естрада в Борисовата градина ще се проведе гала концерт на лауреатите от десетото юбилейно издание на Националния танцов фестивал „Ритъмът в сърцето ми”, организиран от Народно читалище „Света София 1997”.

Събитието е със специалното участие на кубинския танцьор и хореограф Алфредо Торрес и поп изпълнителката Силвия Филип.

Освен тях на сцената ще покажат своите умения танцьорите от „Денс Стейшън”, „Ера Балет”, „Денс Академи”, Танцова формация „Блясък“, Мувин Арт, Денс Бокс, Балет „Терпсихора“, Танцово студио „Айрис“, „Денс Поанте” и много други.

Детският празник е под мотото „Всички деца заедно” и се провежда в името на благотворителна кауза – изграждането на първия в България център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания.