Събития за деца за 1 юни 2018 в Плевен

Къде да заведем детето на първи юни 2018, ако сме в Плевен? Ето какво се предвижда в града по повод Деня на детето:

Детски празник по случай 1 юни 2018 в МЦ КИРМ – Плевен

На 1 юни – Световният ден на детето, МЦ КИРМ – Плевен организира детски празник за девета поредна година.
Празникът тази година ще започне от 11:00 часа на 1 юни 2018 г. (петък) пред Художествена галерия „Илия Бешков” в близост до центъра в Плевен.

Ние от екипа на центъра каним всички свои деца да празнуваме заедно сбъдването на най-съкровените човешки мечти. С всяка следваща година гостите се умножават.
От декември 2007 г. досега има родени над 1 300 деца, заченати ин витро в МЦ КИРМ– Плевен.

 

Детски празник с много изненади ще се проведе на Панорамата в Плевен на 1 юни

По повод 1 юни – Ден на детето, Регионален военноисторически музей – Плевен със съдействието на СПРИНТ организират празник „Детство мое” на 1 юни 2018 г. от 13.30 ч. пред Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”. Ще има песни, танци и други изпълнения на децата от Плевен.
Участват: ДГ „Слънце”, ДГ Щурче”, ДГ „Снежанка”, вокална група „Приятели” към ОУ „Св. Климент Охридски”, вокална група „Ботевци пеят” към НУ „Христо Ботев”, вокална група ПДГ и ученици от V клас към ОУ „Йордан Йовков”, смесен хор „Звъника”. Своите умения ще представят Танцов ансамбъл, Народен хор и Народен оркестър „Нашенчета” и Детски театър „Слънчева планета” към Центъра за работа с деца – Плевен.
Организаторите са подготвили изненади за участниците, а който желае може да прояви таланта си на художник, като участва в изрисуването на най-дългата детска рисунка на асфалт на тема „Детство мое”.

На 1 юни, входът в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” ще бъде безплатен за деца и учащи!

Празник за децата на 1 юни на летището в Долна Митрополия край Плевен

На 1 юни 2018 г. от 10:00 до 12:30 часа на летище Долна Митрополия ще се проведе „Празник за малчугани и родители засмяни“. Каним всички дечица, техните родители и всеки, който е запазил магията на детското в себе си, да посетят летище Долна Митрополия и да се насладят на стационарния показ на различна авиационна техника. Ще може да се видят самолетите, на които са се учили да пилотират асовете на българските ВВС.

 

Детски киномаратон в по случай Деня на детето на специална цена в Кино Арена Плевен

По случай любимия детски празник, на всички малки и вече пораснали деца, Кино Арена има удоволствието да ви покани на Детски Кино Уикенд. Заповядайте на 1, 2 и 3 юни да се забавляваме заедно със селекция от любими анимационни филми на празнична цена от 5 лв. на филм. Имаме и специална комбо оферта за 9,99 лв., която включва билет за филм от програмата на Детски Кино Уикенд + малки солени пуканки 1,5 л., сок Cappy или минерална вода Highland Spring.

Програмата на „Детски Кино Уикенд“ включва:

БИКЪТ ФЕРДИНАНД 2D
ЗАЙЧЕТО ПИТЪР 2D
ПАДИНГТЪН 2 2D
ПЧЕЛИЧКАТА МАЯ: ИГРИТЕ НА МЕДА 2D
ОТКРАДНАТАТА ПРИНЦЕСА 2D
ГНОМЧЕТА ВКЪЩИ 3D

 

Танци, игри, рисунка на асфалт и торта за 1 юни в Пордим в Плевен

Много забавления очакват децата на Пордим за техния празник на 1 юни. Забавленията ще започнат в 10 часа на площада пред Общината.Ще има много, песни, танци и игри, от 11 часа ще започне създаването на голяма рисунка върху асфалт. И какво е празник без вкусна торта?

При лошо време празникът ще  се проведе в салона на читалището.

 

Деца ще сътворят най-дългата рисунка от плат на 1 юни в Плевен

На 1 юни от 10:00 часа в Градската градина пред Центъра за работа с деца  Миглена Цанова и нейният екип канят на концерт, посветен на децата на Плевен и Знамето, изработено от малки плевенчани за Трети март. Ще бъде сътворена най-дългата рисунка от плат и отпечатък от детски ръце. Ще има и почерпка, както и балони за всяко дете.

„За мен ще бъде чест да доведете децата, за да им благодаря и отдам своята почит за подкрепата и реализацията на инициативата за най-дългото знаме на България!”,казва Миглена Цанова, вдъхновителка на инициативата за най-дългото знаме на България, ушито от деца.

Концертът ще бъде и благотворителен. Ще има дарителски кутии като средствата, събрани в тях, ще бъдат дарени на децата на Плевен с аутизъм. Те ще бъдат почетни гости на празника.

Тъй като 1 юни е работен и учебен ден, Миглена уверява, че екипът й и тя самата ще изчакат всяко едно дете, участвало в ушиването на знамето и решило да дойде на празника, но ангажирано в детската градина или училище. „Ще се забавляваме, ще правим снимки защото и нашето Знаме ще бъде там и ще ги чака. Знам колко много се гордеят децата с него и ние се гордеем с децата на Плевен”, добавя Миглена.

 

Детски конкурс за рисунка организират Панорама мол Плевен и Супермаркети „Фантазия“ за Деня на детето – 1 юни

Детска рисунка на тема „Любим анимационен герой“ за 1 юни!
✔️ Конкурсът ще се проведе в две възрастови групи – до 7г. и до 12г.
✔️ Рисунките ще се приемат във всички Супермаркети „Фантазия“#Плевен, до 31.05.18г.
✔️ Моля, записвайте име, години на детето и телефон за връзка.
Миналата година зарадвахме много малчугани с таблети, телефони, велосипеди, игри…. Нека и тази година да се забавляваме и донесем радост в детските очи.

Заповядайте на 1-ви юни от 17:00 часа пред магазина ни в любимия на всички Панорама Мол Плевен, където ще раздадем наградите.
Всички присъстващи деца ще зарадваме с лакомства, балони и забавления.

 

ЦСРИДУ – Плевен с инициативи за Деня на детето 2018

С поредица от инициативи под наслов „Нашите деца-бъдеще и смисъл“ Центърът за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания – Плевен ще отпразнува Деня на детето – 1 юни. Инициативата е включена от ДАЗД в Националния календар за събития под наслов „Всеки ден е ден на детето“.

Социалният център се е погрижил за празника на своите малки потребители като организира тържество в читалище „Лик” на 1 юни от 10,30 часа.

От 13 до 17 часа ЦСРИДУ – Плевен, намиращ се на ул. „Даскал Димо” 7, отваря врати за всеки, който иска да види отблизо как малчуганите там учат и се забавляват.