Събития за деца за 1 юни 2018 в Русе

Къде да заведем детето на първи юни, ако сме в Русе? Ето какви събития и забавления за деца се предвиждат по случай 1-ви юни 2018, Международен ден на детето, в Русе:

Концерт и детска дискотека на площада в Русе по повод 1 юни

Общинският детски център за култура и изкуство организира голям общоградски празник от 17:30 часа, до Съдебната палата, по повод 1 юни – Международен ден на детето. В него участие ще вземат формациите на ОбДЦКИ: „Мираж“, „Арт денс класик“, ДВГ „Слънце“, Школа по салса, Фолклорните ансамбли „Здравец“ и „Зорница“. Водеща ще бъде любимата актриса на децата Ралица Константинова. Предвидени са много игри и конкурси с награди, които са осигурени от спомоществователите на празника. За малчуганите ще има и много сладоледи, както и традиционната детска дискотека.

Богата програма и концерт на Михаела Маринова в Mall Русе за 1-ви юни

 

На 1 юни от 10 часа всеки малчуган ще има възможност да участва в конкурса за изпълнители на малката сцена на последния етаж. С песен, стихотворение, танц или просто атрактивно присъствие на сцената – малки и още по-малки ще могат да се почувстват звезди.
През целия ден децата ще имат възможност да играят на безброй познати и непознати игри, а в 12 часа започва търсенето на малките големи таланти, като първите изпълнители ще са вокално студио „Слънчеви ноти“.
В следобедните часове ще се проведе състезание по пакости и детска дискотека, която да приготви всички за концерта на големия талант – Михаела Маринова, която познаваме от различни телевизионни формати и, разбира се, с хитовете й „Стъпка напред“, „Не ти ли стига“, „Не ти мисля зло“ и други.
Както винаги концертът ще е на източния паркинг от 19 часа и входът е свободен.
Разбира се, не сме пропуснали множеството лакомства, награди и балони за всички малки пакостници, казват организаторите от Мол Русе.

Обновен куклен театър в Русе ще зарадва децата на първи юни 2018

На 1 юни, по случай деня на детето, Куклен театър – Русе подарява на децата спектакъл „Трите прасенца”. Началото е от 11.00 часа. Преди това, от 10.00 часа започва откриването на обновения куклен театър с музика и забавления за малките посетители. 

ПРИКАЗКА ОТ ГРЕШКИ – Спектакъл за деца от Орлин Дяков

Кога? 1 юни 2018, 11:00 ч.

Къде? Доходно здание, Камерна зала

Вход свободен

Русенската опера подарява балет на децата за 1 юни

„Звездният миг на малкия Стефчо или Карнавал на животните“ е балетният спектакъл, който подарява Русенската опера на най-малките си зрители.

Поводът е Деня на детето и децата и техните родители могат да го видят на 1 юни от 11:00 часа на сцената на операта. Хореографията е на Йордан Кръстев, мултимедията и специалните ефекти са на Теодор Цаков, а репетитор е Марияна Захариева.

В балетната постановка по музика на Камий Сен-Санс участват солисти и кордебалет на Русенската опера.

 

 

 

 

Comments are closed.