Събития за деца за 1 юни 2018 в Добрич

Празнична програма за децата по случай 1 юни, Международен ден на детето, в гр. Добрич:

Детски празник по случай 1 юни на плиощад „Свобода“ в Добрич

От 10.00 до 19.00 часа на площад „Свобода“ е организиран VII Фестивал на талантите – със спортни игри и забавления. Модератори и инструктори ще забавляват децата и младежите в спортни работилници по стрелба с лък; скачащи и статични кокили; ленти за баланс и скокове; унисайкъл. Предвидени са 10 различни колективни игри: морски шах; балони и игри с препятствия. За деца от 3 до 12 години са предвидени подвижни игри с кубчета, въженца; пъзели, балони, кукли. На празника ще може също да се направят „Нарисувани миниприключения“ с маслени пастели, маркери, тънкописци и бои. Децата ще имат възможност и да се включат и в Игрите на баба и дядо –  коран, гърненца, прескочи кобила, отвори Кальо порти, дама, ластик.


От 17.00 до 19.00 часа са предвидени баскетболни демонстрации и турнир 3х3.

 

Работилничка „Млад занаятчия“ за децата по повод 1 юни

Народно читалище „Български искрици“ отново прави отворена работилничка „Млад занаятчия“ – от 10.00 ч. в АЕМО „Стария Добрич“. Там децата ще изработват керамика, дърворезба, българска шевица.

 

Рисуване по стъклена фасада в градски парк „Свети Георги“ в Добрич за Деня на детето

За пореден път добричките деца да изрисуват ще могат с четки и бои да изрисуват стъклената фасада на музея в градски парк „Свети Георги” – от 10.00 до 18.00 ч. Необходимо е желаещите да си носят темперни бои и четки.

 

Отворени врати в Центъра за защита на природата и животните

Центърът за защита на природата и животните ще отвори врати за децата с увреждания за втора поредна година. Празникът на открито е организиран от Фондация Лумос, Община Добрич и Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания. Осигурен е и подарък за всяка една от къщичките в зоопарка – украса, направена от децата в центровете.

 

Placemaking работилница пред Народно читалище „Йордан Йовков“ за 1 юни

в 10.30 часа пред Народно читалище „Йордан Йовков“ е организирана  Placemaking работилница с гост Тодор Кесаровски – експерт по градско облагородяване. Тя е по проект „Мястото – доброволчеството с въздействие“. Организатори са БГ Бъди активен, Сдружение „Еко Добруджа“ – ДоброЖънци и НеФормално.

 

На Деня на детето, Художествена галерия – Добрич обявява ден на отворени врати

За първи юни,  ден на детето, Художествена галерия – Добрич е подготвила празнична програма. Децата ще могат да се забавляват из залите, като влязат в ролята на търсачи на съкровища. Всяко от тях ще получи карта, по която ще се ориентира  в играта и така неусетно ще направи едно интересно пътешествие в света на изкуството. Празникът на малките палавници, може да продължи с редене на пъзели по картини от експозицията на галерията.

От галерията очакват малките посетители от 9.30 до 16 часа.

Подходящи са за деца от 6 до 12 години. Малчуганите от 6 до 9 г. трябва да бъдат придружени от родител.

Магическо шоу за деца в Зала „Добротица“

Кога?: 1 юни 2018, от 19.00 ч.

Къде?: гр. Добрич, зала „Добротица“

По случай Деня на детето в Зала „Добротица“ ще се проведе спектакъла „Зрителна измама“ – магнетично шоу за деца с екстремна демонстрация на The Joker

 

Спектакъла „Седем“ ще могат да гледат децата на първи юни

Кога?: 1 юни 2018, от 18.30 ч.

Къде?: Драматичен театър „Йордан Йовков“

Танцов театър „Дея“ с ръководител Лана Анцаридзе представя спектакъла „Седем“

Организатор: ТТ „Дея“