Събития за деца за 1 юни 2018 в Стара Загора

Програма за първи юни 2018 за децата в Стара Загора:

1 юни в Детски отдел на библиотека „Родина“ в Стара Загора

Откриване на обновения Детски отдел на библиотека „Родина” заедно с любимата писателка на старозагорските деца Мая Дългъчева. Събитието се осъществява в рамките на проект „Учим се и растем заедно”, финансиран по Програма „Ти и Lidl за по-добър живот”, с партньорството на Фондация „Работилница за граждански  инициативи“ и Български дарителски форум.
Кога и къде?: 11.00 ч., Детски отдел на библиотека „Родина” (ул. „Българско опълчение” 69)


 

Празник на децата по случай първи юни в парк „Пети октомври“

От 10.00 часа в парк „Пети октомври“ в Стара Загора започва феерия от радост, веселие и много изненади за децата. На открита сцена възпитаници на 17 детски градини ще се включат в празника с изпълнения на стихчета, песни и танци. Ще има и специална викторина. Всеки, който отговори правилно на въпрос от нея, става „Крал за един ден“, който ще седи на специален трон и има право да издаде една заповед за деня. Ще има още рисунки на асфалт, боди арт и др., както и томбола с награди.

Военна техника Ден на отворените врати във военното формирование за децата в Стара Загора на 1 юни

На 1 юни във военно формирование 48430 от състава на Втора тунджанска бригада Стара Загора ще се проведе Ден на отворените врати. От 10.00 до 13.00 часа посетителите ще могат да се запознаят с различни образци техника и въоръжение на сухопътните войски

Пърформънс на Античния форум за празника

От 17 часа на Античния форум момичета и момчета от Детска градина №68 „Патиланско царство“ представят пърформанс  „Един ден в Августа Траяна“.

Безплатен вход за Зоопарка в Стара Загора по повод първи юни

По повод 1 юни – Международен ден на детето, вратите на старозагорския зоопарк са отворени, а входът безплатен. В момента в Зоопарка се отглеждат над 450 животни от приблизително 80 вида бозайници, птици и земноводни

 

Безплатен градски транспорт за децата в Стара Загора на 1 юни 2018

По повод Международния ден на детето в община Стара Загора е осугурено безплатно пътуване на всички деца на възраст до 18 години в автобусите и тролейбусите. Така всички малчугани ще имат възможност да се включат в разнообразните прояви, които се организират през празничния ден в града.