Събития за деца за 1 юни 2018 в София

Къде да заведем детето на първи юни, ако сме в София? Ето какви събития и забавления за деца се предвиждат по случай 1-ви юни 2018, Международен ден на детето, в Столицата:

Детски панаир по случай Деня на детето – 1-ви юни

Над 60 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което по традиция ще се проведе на 1-ви юни пред Народния театър „Иван Вазов”. Съорганизатори на събитието са Фондация Изиарт и Столична община, а всички инициативи за празника на детето са с вход свободен.

Предвидените работилници за 1-ви юни ще се провеждат в рамките на целия ден от 11.00 ч. до 20.00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. По традиция Фондация Изиарт е изработила и специално създадени игри за музеите – децата ще могат да станат откриватели в Музей за история на София, Национален природонаучен музей, Институт за етнография и фолклористика с Етнографски музей, Софийска градска художествена галерия.


За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, тенис шах. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Мини Арт Фест на първи юни пред НДК

Фондация Мини Арт има удоволствието да ви покани на Мини Арт в на сцената на Лятно Кино, Площад НДК.

Мини Арт Фест 8  е подарък за децата на София. 1 юни започваме голямото празнуване, всички деца и родители са поканени на международния цирков фестивал. Очаквайте циркови представления на две открити сцени, работилници по музика и рисуване и прекрасно настроение.

Вход свободен.

1 юни в Борисовата градина, лятна сцена

По повод първи юни – Денят на детето, организираме ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА, празник на който да сме заедно в игрите, забавленията и в благотворителността под надслов „ВСИЧКИ ЗАЕДНО”.

НАШАТА КАУЗА
Изграждане на първия в България център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания.

Събитието ще се състои в парк Борисова градина, лятна сцена на 1 юни 2018 г. Начало: 10.00 часа. Край: 17.30 часа.

СЪБИТИЕТО ВКЛЮЧВА

  • Развлекателна програма на откритата сцена;
  • Забавни игри и танци с Парти Агенция Маска;
  • Ателиета: рисуване на лице, оцветяване на керамични фигурки, изработване на предмети от естествени материали, изработване на пясъчни картини, рисуване с отпечатъци и гъба, апликации и др.;
  • Томбола, изненади, награди и много други;

 

Мини водородни коли за деца на 1-ви юни

Образователен център „Технократи“ ще представи мини водородни коли на деца и младежи на на 1-ви юни на пл. “Народно събрание” /пред БАН/ от 10 ч. до 17 ч. Събитието е част от първия по рода си у нас  Hydrogen Summit.

„Технократи” ще запознаят деца и възрастни с бъдещето, което носят възобновяемите енергийни източници чрез интересни и практически експерименти, включващи слънце, вятър и вода. Фокусът ще бъде върху разделянето на водата на съставните й водород и кислород и задвижването на мини автомобил чрез водород. Eкип от обучители ще водят демонстрацията и ще напътстват децата като обясняват всеки елемент от процеса и ще ги насърчават сами да експериментират. Едновременно с практиката, децата ще добият ценни теоретични познания по въпросите на зелената енергия и бъдещето на световната икономика и енергетика.

Творителница за деца по случай първи юни в Южния парк

Ще се забавляваме заедно, ще се смеем и щуреем!
Очакваме ви на 1 юни между 10:00 – 13:00 ч. на главния вход на Южен парк, отляво на фонтана.
От участниците се изисква да си „носят“ ентусиазъм – всичко останало ние ще осигурим

Творителницата включва:

• Боички и всякакви цветни материали за рисуване, оцветяване, мазане;
• Мама Зайка – талисманът на списание „9 месеца“, с който ще можете да си направите чудесни снимки;
• И още невероятни изненади и уникални предложения за специални моменти.

За всеки присъстващ ще има подаръци от нас и нашите партньори.

1-ви юни в парк Гео Милев: Маргартка, приказки без край и героите от „Промяната:

На 1-ви юни, Маргаритка и Приказки без край, заедно с Героите на #ПРОМЯНАТА, ви канят на вълшебен и усмихнат празник за децата. Събитието е цял ден и всички са добре дошли след 10:00 часа сутринта в парк “Гео Милев”.

Ще има КАРАОКЕ и забавления много с Тоци, танци до забрава, рисуване върхъ лица, ще има подаръци, ще спортуваме, ще провокираме любопитството си, ще начум и по нещо ново, ще играем мнооого, ще се усмихваме и радваме. Нашата мила Марагритка и Бухалчето на Приказки без край ще оживеят на 1-ви юни, ще се запознаете на живо с тях, ще си направите снимка за спомен и ще получите мила прегръдка от тях 🙂 А вечерта, точно в 19:00 ще ви зарадваме с голям концерт със звездите на Маргаритка – Вики от Мастило, Мая Бежанска, вокална група „Шоколадче, в компанията на перкусионен ансамбъл „Тупан“ към музикално училище „Любомир Пипков“ и още много вълшебни гласове!

Героите на #ПРОМЯНАТА са наши много важни гости тази година. Те се грижат за добруването на децата и са победители в конкурса за социални предприемачи #ПРОМЯНАТА на NOVA и Reach for Change Bulgaria – Промяната. Ето какво ще правим с тях:
Ще спортуваме забавно с ParaKids, ще видим как се прави вулкан с Географ БГ, ще се научим как да приготвяме вълшебна лимонада със The Social Teahouse, ще имаме и от интересните неща на ОЛЕ МАЛЕ.

 

1-ви юни в парк Дружба

Празник за децата в парк „Езерото“, кв. „Дружба“1, бул. „Кръстю Пастухов“ , до дом на културата “ Искър“ Лакомства, играчки, дрешки и аксесораи, работилници и спортни активности. Програма с песни, танци и аниматори на 1 юни от 17:00 ч с аниматори и забавления, осигурена с любезната подкрепа на район „Искър“, отдел “ Образование, култура и социални дейности“

 

Безплатни представления по случай 1 Юни Денят на детето + ТОМБОЛА в парк „Света Троица“

На 1 юни 2018, Денят на детето, в София ще се проведе откриването за поредна пета година на фестивала „Веселият патиланец” от Независими театри, работещи за деца. Откриването на фестивалът ще е на открита сцена „Илинден” в парк „Света троица”. Фестивалът е безплатен за всички.

Програма:

01.06 – Откриване от 18:00ч. с представление „Магазинче за ноти”

02.06 – Представление от18:00ч. „Пипи дългото чорапче”

03.06 – 11:00ч представление „Прахоляшка”. Закриване на фестивала от 18:00ч. с Шоу със сапунени балони.

След представлението на 03.06 ще се проведе ТОМБОЛА за 5 смартфона в която могат да участват всички, които са присъствали на поне едно от четирите представления, както и томбола за 5 таблета за всички зрители качили снимка от едно от представленията, споделили и харесали Facebook страницата на  „Живи книжки 3D” и за тези който качат и споделят снимка с една от книжките на “Bluegg Bulgaria”. Тегленето на победителите от томболата за таблетите ще бъде на на 10.06.2018

1-ви юни 2018 – „Тъпани и гайди в парка“

Ние от „Тъпани и Гайди“ ви каним на един отдавна чакан концерт на открито в парка. Избрахме точно тази дата, защото за нас е важно да дадем възможност и на по-малките да бъдат час от концерта ни на открито. Да ги запознаем с фолклора и да ги разтанцуваме на хорото.

Кога?: 1-ви юни 2018, петък

Къде?: Борисова градина – Маймунарника

Програма:

19:00 – Отваряне

20:00 – Хор „Кипри”

20:30 – Тъпани и Гайди

За лица до 14 г. ВХОД СВОБОДЕН

Първи юни – Ден на детето в Квадрат 500

Заповядайте на 1 юни 2018 (петък) да отпразнуваме ЗАЕДНО празника на детето. Ще го отбележим със забавна, пъстра и приказна програма!

11:00 – 12:30 часа – Тебеширени рисунки (пред галерията), представяне на детска книга за правата на децата на фондация „Изкуството и детето“ и театър на открито от деца за деца. (първокласници от 35 СОУ „Добри Войников” ще изпълнят част от спектакъл – театрална игра „Две приказки и една в повече”, откъси от „Гостенчето на Хитър Петър” и „Мечо Пух”).
12:30 – 13:10 часа – „Вълшебното одеяло” на Националната галерия ще се приземи пред избрана картина от постоянната експозиция в Квадрат 500. Насладете се на приказки, вдъхновени от това произведение.
14:00 – 15:00 часа – „Килим от рисунки”. Заповядайте да сътворим заедно килим от рисунки с мотиви, вдъхновени от колекцията от Африканско изкуство в Квадрат 500.
15:00 – 16:30 часа – „Рисувай с НАС!” е образователна програма на Националната галерия, която цели да провокира интерес към света на художника. Младата художничка Гергана Табакова ще въведе участниците в магията на изобразителното изкуство.
16:30 – 17:30 часа – „Дорисувай и оцвети картина” от постоянната експозиция на Националната галерия.

Всички занимания са безплатни. За записване и допълнителна информация: 0879 147 679; 0886 817 233 или edu_nag@yahoo.com

Къде?: ул.“19-ти февруари“ 1

Маша и Мечокът пристигат на лятна ваканция в Сердика Център на 1-ви юни

Любимите герои вече нямат търпение да се срещнат с малчуганите, които ще могат да се забавляват в къщата на Мечока, любимата игрална площадка на Маша, линейката на Вълка и още много.

Ето и най-важните неща, които трябва да знаете, преди да се впуснете в приключението:

  • Любимите герои ще са при нас от 1 до 21 юни, 14:00 до 20:00 ч. през делниците, 12:00 до 20:00 ч. през уикенда.
  • Максималният брой на група е 25 деца за тур: местата са ограничени;
  • Маша и Мечокът обичат всички хлапета, но най-забавно ще бъде за деца на възраст между 4 и 9 години;
  • Желаещите трябва да се запишат предварително на Регистратура, ниво -1 (Голямата ротонда) в деня, в който искат да направят тура.
  • Разполагаме и с допълнителна зона за снимки и кът за рисуване за всички, изчакващи следващия тур;
  • Всеки един пълен тур отнема около 50 минути;

Забавления и игри за деца по случай първи юни в България МОЛ

С много изненади, детски усмивки, игри и забавления ще посрещнем 1 юни в Bulgaria Mall. Пъстра програма очаква вашите малчугани през празничния петък – рисунки на лица, фигури от балони, танци и детски концерт с любими песни, футболни изненади, театър, сладоледени лакомства и интерактивно шоу „Ледена епоха“. Заповядайте на 1 юни от 10:00ч. до 19:00ч. в Bulgaria Mall – най-забавната дестинация за всички малки и пораснали деца. Очаква ви един наистина щур детски празник, затова останете до края!

Пиратски остров на приключенията по повод Деня на детето в The Mall

От 1 до 17 юни The Mall пресъздава пиратски остров на приключенията. Оригинални декори, тематични игри и различни забавления очакват най-малките. Гигантски пъзели, цветни пясъчни замъци, мистични октоподи и много други ще провокират въображението на всички малчугани.

ГИГАНТСКИЯТ МАГНИТЕН ПЪЗЕЛ
Различният пъзел! Той е огромен, вертикален и се залепва за стената с магнит. Подреди го навреме и те очаква изненада!

МИСТИЧНИЯТ ОКТОПОД
Участниците ще търсят правилните места на октоподите по стената, а по-големите деца ще трябва да се справят със затворени очи!

ЗАВЪРТИ И ПОДРЕДИ
Въртящата се конструкция предлага куп забавни комбинации между телата на четири морски създания. Виждал ли си някога медуза с опашка на риба?

КОЛЕЛО НА КЪСМЕТА
На нашето Колело на късмета са изобразени 25 различни герои, всеки от които носи определен брой точки. Печели късметлията, събрал най-много.

ПЯСЪЧНИ ЗАМЪЦИ
Лятото няма да бъде същото без игри в пясъка, а ние сме осигурили МНОГО и при това цветен пясък в The Mall! Пясъчните замъци ще донесат на малчуганите истинско усещане за лятото!

НАРИСУВАЙ ЛОДКА – колективен арт проект
Една гигантска бяла лодка ще отплува от бреговете на Острова на приключенията. Участниците ще могат да нарисуват своите най-добри пожелания към всички деца по целия свят, докато не остане и едно бяло петънце върху лодката.

Кога?: 1 юни от 11:00 до 20:00 часа;
Понеделник до петък: от 15:00 до 19:00 часа;
Събота и неделя: от 11:00 до 19:00 часа.