Универсално естествено лекарство против настинка, грип и отслабен имунитет

Сигурно се чудите дали има начин да стопирате настинката и грипа и да предпазите себе си и децата си през зимния сезон, без да се стига до употреба на антибиотици и чести боледувания. Отговорът е „Да“ и той се намира във вашата кухня, струва стотинки и е съвсем натурален.
Кое е универсалното народно средство против настинка и грип, което освен всичко останало, допринася за подсилването на имунната система?

Отговорът е: ЧЕСЪН. И преди да сте прибързали със заключението, че няма как да го дадете на детето си, тъй като то не би одобрило вкуса му, прочетете тази статия до край.

Истината е, че чесънът има толкова много доказани медицински качества, че може спокойно да се нарече „Универсално лекарство“. Съдържащия се в него алицин действа като мощен естествен антибиотик, сравним с този на Пеницилина, но без негативните въздействия върху стомаха, лимфната система и черния дроб. Освен това, чесънът има и противовирусно и е ефикасен срещу голяма част от грипните щамове.


Чесън на деца?

На захранени деца (над 1 годинка), без наличие на алергии или стомашна нетолерантност, спокойно можете да давате чесън. Ако го добавяте в храната, преминала през термична обработка, ефектът му почти изчезва. Ето защо, можете да смачкате скилидка чесън и да я поставите в капсула (например, такава от пробиотик, след като изсипете съдържанието й). Затворете капсулата и измийте със студена вода. Ако пък хлапето ви обича вкуса на чесъна, спокойно можете да добавяте в супата или салатата.

Как да консумираме чесън, за да е най-ефективен?

За да има полезно действие, чесънът трябва да се консумира без термична обработка и трябва да бъде нарязан или намачкан на ситно. Оставете намачкания чесън 10-на минути, за да се смеси с въздуха. Така се отделя алицин, който е неговата най-важна съставка. Не поглъщайте цели скилидки чесън, това е безполезно.

Срещу какви здравословни проблеми има действие чесънът?

  • При настинка и грип
  • При кашлица
  • При болно гърло
  • При ракови заболявания
  • При заболявания на дихателните пътища и белодробни проблеми (изключително мощен лек при белодробна туберкулоза)
  • При нарушена функция на черния дроб
  • За пречистване на лимфната система
  • При заболявания на стомаха и червата

 

Вижте още:

Сваляне на висока температура с естествени средства

6 начина да стопираме вирусната и грипна инфекция

Според ново проучване: храненето на бащата има важна роля за здравето на бебето

Защо детето боледува често?