Шокиращо: Пуснаха за продан бебе в интернет

bebe-prodazhba2

Полицията в Германия разследва сигнал за това, че бебе на не повече от 40 дни е било обявено за продан в eBay. Цената, обявена за момиченцето, е 5000 евро, съобщава „Дейли Мейл”, цитиран от Блиц.

„Дете, на 40 дни, на име Мария… продава се”, пише в обявата, за която се предполага, че е пусната от Дуисбург. Тя е придружена и от няколко снимки на детенцето. Сайтът за онлайн търговия eBay премахна обявата след 30 минути. Часове по-късно, обаче, тя се появи отново в социалните мрежи, публикувана от възмутени родители.Случаят е докладван на полицията, която разследва дали някой наистина си продава детето или става дума за грозна шега.

Говорител на eBay заяви, че сайтът лично е уведомил полицията, след като е изтрил обявата. „Получаваме много оплаквания от потребители и веднага разглеждаме въпроса. В такъв случай предоставяме на властите цялата налична информация”, обясни той.

От компанията се оплакаха, че напоследък твърде често се случва при тях да бъдат публикувани фалшиви обяви. Авторите им незабавно биват блокирани. БургасИнфо припомня, че през 2008 отново имаше подобен случай. Тогава германско семейство предложи техния 8-месечен син за продан в сайта.

Говорителят на полицията в баварския град Крумбах заяви, че правораздавателните органи в момента разследват двойката за възможен трафик на деца. 23-годишната майка твърди, че всичко било една голяма шега и, че просто е искала да провери реакцията на хората. За щастие, няколко часа след пускането на офертата, никой не е проявил интерес. Обявата гласяла:”Предлагаме почти новороденото си бебе за продан, защото плаче прекалено много. Момче е, високо 70 см и може да се използва в бебешка количка или проходилка”.

Не по-малко зашеметяваща била и началната цена, на която се предлагало детето – 1 евро. Местните власти определено не са оценили извратеното чувство за хумор на родителите и са прибрали безименното дете под попечителство на германската държава. Постингът е свален своевременно от eBay. Детето е заведено в болница, а майката я чакат психотестове.

bebe-prodazhba

Comments are closed.