Тридневни празненства по случай 1 юни в Банско

деца 1 юни

Община Банско е подготвила пищна програма за най-малките по случай Деня на детето.

Честванията на Международния ден ще продължат три дни, като организаторите са предвидили мероприятия за всички възрастови групи.

1 юни ще бъде наситен от събития, които ще стартират още в ранните часове на деня. От 9:30ч. в детските градини в общината ще бъде организирана забава с много интересни игри и изненади. По традиция, на същия ден от 10:00 ч. ще бъде проведен риболовният турнир „Детето риболовец без дрога“. Интерактивен урок по родолюбие ще бъде представен от 12 ч. в салона на читалище „Никола Вапцаров“. Денят ще завърши с безплатна кинопрожекция на два интересни детски филма – от 16:30 ч. – „Астерикс“ и от 18:00ч. – „Омагьосаната къща“.

Вторият ден от програмата е 4 юни. В съботната сутрин общинска администрация организира състезание по колоездене, което ще се проведе в градския парк на Банско.

Неделята ще премине под знака на благотворителността. От 10:00 до 14:00 часа на централния площад в курортния град ще се проведе благотворителна акция на художничката Йорданка Янакиева „Рисувай с Дани – подай ръка“, а събраните средства ще бъдат дарени на Дневния център център за деца с увреждания „Здравец“ в Банско.